Impletitura ruseasca, nemuritoare

Coafurile impletite sunt preferate de o multime de femei datorita versatilitatii de care dau dovada. Aceeasi coafura se poate purta atat ziua, la birou, cat si seara, la un eveniment deosebit. Daca ai parul lung, impletiturile sunt relativ usor de facut si le poti face singura acasa, insa daca ai parul mai scurt, atunci va fi nevoie sa apelezi la un hair-stylist.Modele de impletituri

Clasica impletitura spic, intr-o singura coada lasata pe spate, a pierdut teren in fata noilor modele inspirate fie din diverse culturi, fie ca urmare a asemanarii cu diferite animale sau cu situatii din natura. Astfel, impletitura ruseasca, cea suedeza, olandeza sau impletitura frantuzeasca sunt la mare cautare in acest sezon. Modele de impletituri din ce in ce mai indraznete, ca cele de tip sirena, coada de peste sau sarpe au cucerit saloanele de coafura si au ajuns pe primul loc in preferintele doamnelor. De asemenea, coafurile care amintesc de anii ’40 cu cosite prinse in forma de bentita sau de coroana au revenit puternic in tendintele hair-stylistilor. Fara a ocupa ultimul loc pe podiumul impletiturilor, amintim si de impletiturile cascada si de cele facute in 4 suvite, care ofera posesoarelor un look sofisticat si enigmatic totodata.

Obtine o impletitura ruseasca acasa

Cu putina indemanare, multa perseverenta si cateva notiuni de baza in domeniu, poti obtine chiar si acasa o impletitura ruseasca demna de toata aprecierea. Exista cativa pasi pe care ii poti urma si rezultatul va fi garantat. In primul rand, descurca-ti parul si foloseste un ulei de netezire a firelor rebele. Pasul doi presupune formarea unui cerc in zona calotei, iar parul astfel ales se va prinde separat. Parul ramas pe spate trebuie impartit in doua suvite mari. Incepe impletitura propriu-zisa din centru si mergi cu aceasta de-a lungul capului astfel incat sa formezi o coroana. Ulterior, desfa parul lasat separat la pasul doi si impleteste-l si pe acesta. Coada obtinuta prinde-o in centrul capului, in mijlocul primei impletituri. La final, cozile se fixeaza in agrafe si se pulverizeaza spray fixativ din abundenta.

Trucuri pentru impletituri uimitoare

Pe langa calitatile estetice, impletiturile rusesti au marele avantaj de a fi si practice, o astfel de coafura putand sa reziste chiar si cateva zile, timp in care iti garantam ca nu te vei putea plictisi de ea. De ce? Simplu! Pentru ca exista cateva trucuri care transforma coafura astfel incat sa para mereu alta. In primul rand, trebuie sa folosesti accesorii de par si sa te lasi condusa de imaginatie. Poti adauga de la pietricele mici ascunse in coada si pana la flori supradimensionate care sa o imbrace total. Alta varianta este sa fixezi din loc in loc funde sau panglici colorate care sa para ca sustin coafura. O impletitura ruseasca cu aspect impecabil este mai greu de obtinut acasa, dar nu-ti face probleme, exista si aici un truc care nu da gres in cazul in care nu ti-a iesit intocmai coafura pe care o voiai. Scoate intentionat cateva suvite din coada impletita astfel incat sa creezi impresia de coafura rebela si dezordonata. Acelasi truc il poti folosi si atunci cand impletitura incepe sa cedeze. Efectul va fi remarcabil.

Text: Madalina Manole