In forma maxima pana la vara: slabeste prin dans!

shutterstock_96052739Orele de dans te cuceresc printr-o doza buna de energie, multa distractie si muzica plina de ritm, asa ca ne-am hotarat sa-l intrebam pe Alex Matei, instructor de dance aerobic, step dance si energy dance, daca ne ajuta, intr-adevar, sa slabim. Raspunsurile ne-au convins sa ne apucam si noi de dans!

Tonica: Din ce in ce mai des, femeile cauta sa arda calorii prin metode neconventionale si distractive, iar dansul se numara printre preferatele noastre. Insa este la fel de eficient ca fitness-ul sau aerobicul?

Alex Matei: Eficienta apare pe fondul unui cumul de factori, printre care profesionalismul antrenorului, capacitatea acestuia de a se plia pe nevoile participantilor la ora, de a doza efortul astfel incat sa poata fi sustinut si mai ales de a tine cursul intr-o maniera funny. Astfel, cei care se antreneaza nu vor percepe efortul la adevarata lui valoare, ci doar endorfinele J.

 

Tonica: Cat de des trebuie sa ne antrenam pentru a slabi si a ne tonifia corpul?

A.M.: Pentru inceput, in primele 3 luni (in cazul in care nu ati facut sport inainte sau ati avut o intrerupere prea mare) este bine sa pregatim organismul pentru un efort mai intens, de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Dupa cele 3 luni, sigur va veti dori sa faceti mai multa miscare decat inainte. Pentru tonifiere, efortul este putin mai intens, dar in acelasi timp si rezultatul este mai bun.

 

Tonica: Ne poti da exemple de femei care au slabit semnificativ prin dans?

A.M.: Pot da exemple multe. Slabitul presupune mai multe actiuni in completarea dansului sau a oricarei forme de sport. De exemplu, alimentatie, tratamente corporale, stil de viata. Prin urmare, cel mai bun exemplu poate incepe cu tine.

 

Tonica: Cum ne pregatim pentru un astfel de antrenament – trebuie un echipament special, o anumita conditie fizica sau oricine poate participa la orele de dans, indiferent de varsta sau pregatire?

A.M.: In primul rand, ne pregatim cu un echipament special: pantofi pentru sport, pantalon scurt sau lung, tricou sau maieu, haine lejere in care sa va simtiti bine. Poate participa oricine are energie, dorinta si pasiune pentru dans, indiferent de varsta sau pregatire. Este recomandat pentru cei care au probleme de sanatate sa urmeze sfatul medicului inainte de a intra in sala. Energia si pasiunea pentru dans nu au varsta.

 

Tonica: Cum te simti la sfarsitul unei ore de dance aerobic, unde miscarile ritmate se combina cu gimnastica?

A.M.: Vino, incearca si dupa sfarsitul primei ore imi vei spune cum te-ai simtit. Mai energica si cu siguranta cu dorinta de a veni din ce in ce mai des.

 

Tonica: Ce sfaturi le oferi cititoarelor noastre care vor sa slabeasca?

A.M.: Pentru cele care nu sunt decise, sa nu ezite sa incerce! Motivatia, nutritia si energia pe care noi le oferim la B.Energy  sunt elementele principale cu ajutorul carora dragele voastre cititoare care doresc sa slabeasca vor descoperi ca se poate, intr-un mod sanatos si distractiv. Combinatia cea mai buna pentru slabit este un triunghi echilateral format din miscare, nutritie si motivatie.

 

Multumim: B.Energy Body & Mind Fitness, Calea Grivitei 8-10, www.benergy.ro

 

Text: Raluca Mateescu