Îți place sau nu, eyelinerul cu aspect murdar s-a întors

Hailey Bieber

Permite-mi să încep cu un fapt evident: creionul negru de ochi nu este un trend nou. De fapt, datează încă din Egiptul Antic, dar cel mai probabil îl asociezi mai mult cu o altă perioadă de timp: liceul.Machiaj cu nostalgie

Dacă ai fost adolescent în intervalul 2003-2012, este probabil ca una dintre primele tale întâlniri cu machiajul să fie un „contur gros de dermatograf negru care să înconjoare atât liniile genelor superioare, cât și cele inferioare.

În timp ce creionul de ochi negru nu este niciodată cu adevărat în tendințe, acesta tinde să crească în fiecare deceniu, de obicei legat de un look sau mișcare iconică. În anii ’70 a fost punk, în timp ce anii ’80 erau despre New Romantics și Boy George. Anii ’90 au adus stilul chic, dar odată cu apropierea anilor 2000, liniile au devenit puțin mai estompate, atât la propriu cât și la figurat.

Hailey Baldwin Bieber, Avril Lavigne

Eyelinerul negru smudgy a fost aspectul definitoriu al muzicii pop punk și emo (salut, Avril Lavigne), dar și un element de bază pentru fetele petrecărețe precum Lindsay Lohan și Paris Hilton și pentru fetele fictive precum Effy Stonem și Skins Girl’s Jenny Humphrey. Și totuși „fetele bune” din Laguna Beach și The Hills au fost obsedate și de asta (cum am putea uita lacrima neagră a lui LC?).

În timp ce majoritatea dintre noi am schimbat în cele din urmă conturul puternic al ochilor pentru o nuanță mai subtilă sau deloc, este clar că nostalgia colectivă pentru vremuri mai simple, cu margini kohl, începe să atingă un apogeu.

Eyelinerul negru devine o „răzbunare”

Cizmele Ugg au fost, fără îndoială, cadoul pentru sărbătorile din acest an, iar articolele de bază, cum ar fi blugii cu talie mică și Juicy Couture (brand de îmbrăcăminte casual), au o urmă de cult pe TikTok. Atât Kim Kardashian, cât și Dua Lipa, printre altele, au postat recent fotografii cu lenjeria expusă în afara taliei pantalonilor. În frumusețe, nostalgia se așază și ea. După un an întreg în care ne-am acoperit fețele, eyelinerul negru a venit ca o „răzbunare”.

Liniile îndrăznețe și „murdare” de eyeliner erau peste tot pe podiumuri, de la Chanel și Dior, până la Victoria Beckham și Sandy Liang.

Acest trend vechii de mii de ani pare că a câștigat teren în ultima perioadă. După cum putem vedea în trailerul viitorului ei interviu cu Oprah Winfrey, Meghan Markle a purtat chiar și ea un astfel de look.

Este perfect logic ca acest trend să aibă încă un moment de glorie: mulțumită măștilor de protecție, toată atenția este pusă pe ochii noștri, iar vânzările de machiaj pentru ochilor sunt în creștere, în ciuda faptului că restul categoriei se luptă să supraviețuiască în pandemie.

Deci, mergi până la capăt și poartă acest look îndrăzneț, indiferent dacă alegi o formă grafică, un aspect murdar sau un machiaj inspirat din 2003. Pentru ca aspectul să se simtă proaspăt, asigură-te că păstrezi restul machiajului adecvat pentru 2021.

Text: Iulia Mirică

Foto: www.glamour.com, google images