Tot ce trebuie șă știi despre eyeliner

eyeliner

În perioada în care masca de protecție este accesoriul obligatoriu, ce alt produs de machiaj ar putea fi produsul cheie decât eyeliner-ul?Cum alegi produsul potrivit

Tuș lichid – este favoritul profesioniștilor. Este de maximă precizie, poți conta oricând pe el dacă dorești să obții un efect glam. Odată aplicat rămâne la locul lui. Dar, atenție, nu este pentru neîndemânatice.

Stilou – creează același efect ca tușul dar are un vârf foarte practic care îl face mult mai ușor de manevrat.

Creion – adaptabil, de maxim efect, ușor de aplicat, este un produs perfect pentru începătoare.

Khol – este strămoșul produselor de acest gen. Arată ca un creion, dar are un consistență mai densă și are o mare cantitate de pigmenți. Nu este pentru un machiaj precis. Se aplică foarte ușor, dar folosește-l când vrei ca rezultatul să fie ușor neglijent.

10 lucruri utile despre eyeliner

  1. Forma ochilor este cea care îți spune ce fel de liner să folosești și cum să o faci. Dacă ai ochi apropiați, aplică liner doar pe colțurile exteriorare. Pentru ochii rotunzi întinde linia spre exterior, pentru un efect de alungire. Pentru ochii cu pleoape căzute evită tușul lichid și apelează la creionul dermatograf.
  2. Când aplici linerul stai cu fața foarte aproape de oglindă și cu bărbia ridicată, așa ți vei putea vedea întreaga pleoapă.
  3. Când folosești tuș, pudrează puțin pleoapa cu un strop de corector sau fond de ten. Așa tușul va fi mult mai rezistent.
  4. Întotdeauna trasează linia dinspre interior spre exteriorul ochiului.
  5. Nu uita că eyeliner-ul cere răbdare! O linie continuă o poți realiza unind mai multe linii de dimensiuni reduse.
  6. Tușul este dificil. Dacă dai greș, estompează ușor linia trasată cu un creion,
  7. Efectul dramatic al tușului va atrage atenția asupra ochilor. Asigură-te că sprâncenele tale sunt îngrijite. Pensează-le și corectează-le cu un creion într-o nuanță naturală.
  8. Daca ai pleoapa mai lată, atunci îți permiți o linie de tuș mai lată. Un accent lat aduce un efect foarte modern, în timp ce o linie subțire conferă un look clasic.
  9. Pentru retușurile rapide ține mereu la îndemână bețișoare cu bumbac. Tot cu ajutorul lor poți aplica un strop de fond de ten pentru estompare.
  10. Bine de știut- creionul khol era folosit încă din antichitate pentru prevenirea infecțiilor oculare.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock