Jocurile computerizate ar putea imbunatati starea bolnavilor de Parkinson

1a6abniq3Desi nu exista niciun leac pentru afectiunea numita Parkinson, se pare totusi ca simptomele neurologice raspund uneori la medicamente si la operatiile chirurgicale, impreuna cu terapia fizica.

Asadar, exista o noua speranta pentru cei care sufera de aceasta boala. In urma unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din California, s-a descoperit ca pacientii cu Parkinson care joaca diferite jocuri pe computer, jocuri experimentale bazate pe terapia fizica, prezinta imbunatatiri in ceea ce priveste echilibrul, dar si viteza de deplasare.

Jocurile implica miscarea corpului intr-un anumit mod, astfel incat exercitiile fizice la care sunt supusi pacientii sa nu fie nici foarte grele, nici foarte usoare, iar daca pacientii se descurca bine, pot trece la urmatorul nivel.

Aceasta tehnica aduce cu adevarat beneficii, iar cele 9 jocuri asemanatoare cu jocurile Wii devin din ce in ce mai apreciate. Studiul a inclus un esantion de 20 de persoane care sufera de Parkinson, iar urmatoarea etapa va include si mai multi pacienti.

Text: Ruxandra Raica