Laboratorul de Stiinte Baylab: locul unde copiii descopera o alta fata a invataturii

Pentru al patrulea an consecutiv, intre 8 – 19 mai 2017, se organizeaza Laboratorul de Stiinte Baylab, in cadrul caruia copiii au ocazia sa se convinga ca invatarea unor lucruri serioase poate fi distractiva si atractiva.

Proiectul realizat de Bayer va avea pentru prima data un format national, desfasurandu-se concomitent in Bucuresti si in alte patru mari orase ale tarii. Mai exact, peste 100 de sesiuni de experimente stiintifice si creative vor avea loc chiar la sediul Bayer din Bucuresti (8 – 19 mai 2017), in timp ce peste 100 de sesiuni paralele, se vor derula, in aceeasi perioada, in Iasi si Constanta (intre 8 – 12 mai), urmate de Cluj si Timisoara (intre 15 – 19 mai).



Lectie de stiinte creativa

In total, peste 7.200 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani vor avea posibilitatea de a invata despre stiinta prin joc si experimente deosebit de creative, in compania instructorilor dedicati proiectului de educatie alternativa.

„Prima editie a Laboratorului de Stiinte a insemnat o provocare lansata de Bayer pentru sistemul educational din Romania. Un proiect menit sa cultive dorinta de a invata prin joaca si de a construi un parteneriat cat mai strans intre elevi, profesori, parinti si autoritati. Acum, in al 4-lea an de proiect, putem spune ca rolurile s-au inversat, iar entuziasmul si asteptarile lor sunt cele care ne invata cum sa mergem mai departe, in fiecare an cu ceva in plus”, a marturistit Ruxandra Pirojoc, director de comunicare Bayer Romania si Bulgaria.

Unde are loc Baylab 2017:

  • Bucuresti: Pipera, nr. 42, etaj 1, NUSCO Tower
  • Iasi: Facultatea de Agricultura, USAMV
  • Constanta: Universitatea Ovidius
  • Cluj Napoca: Centrul de Medicina Avansata MEDFUTURE
  • Timisoara: UVT, sediul din str. Oituz, nr. 4

Partenerii acestei editii sunt Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti; Centrul de Evaluare si Analize Educationale (CEAE); Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea de Agricultura; Universitatea „Ovidius” Constanta; Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca; Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultura; Universitatea de Vest din Timisoara.

Text: Natalia Talmacec