Lentilele de contact care ar putea trata glaucomul

poza lentile de contactO noua pereche de lentile de contact care ar putea elibera o solutie medicamentoasa direct in ochi ar putea reprezenta arma in ceea ce priveste tratarea glaucomului, cauza orbirii ireversibile. Metoda a fost propusa inca de acum 50 de ani astfel incat sa inlocuiasca picaturile de ochi care nu sunt eficiente, insa din pacate tehonologia nu a permis acest lucru.

Cercetatorii americani spun insa ca au dezvoltat o astfel de pereche de lentile de contact care poate elibera o doza dintr-un medicament ce lupta impotriva glaucomului, timp de o luna. Studiul condus de catre expertii de la Scoala Medicala Harvard reprezinta una dintre posibilitatile de a lupta impotriva orbirii.

 

Glaucomul poate fi tratat cu ajutorul picaturilor de ochi, cu ajutorul laserului sau al interventiei chirurgicale, insa din pacate nu exista optiunea perfecta. Lentilele de contact au fost concepute astfel incat sa aiba un film subtire in interior care la capete sa poata elibera substanta. Aceste lentile ar putea fi combinate cu lentilele de contact care indreapta vederea. Specialistii spun ca metoda ar putea ajuta foarte multi oameni.

 

Text: Ruxandra Raica