Lentilele de contact care vin in ajutorul persoanelor cu degenerescenta maculara

Lentilele-de-contact-care-vin-in-ajutorul-persoanelor-cu-degenerescenta-macularaCercetatorii americani sunt pe punctul de a finaliza lentilele de contact cu un zoom de pana la 2,8 ori, venind astfel in ajutorul persoanelor care sufera de degenerescenta maculara, care apare odata cu inaintarea in varsta.

Cercetatorii de la Universitatea din San Diego se afla in plin proces de dezvoltare a acestor lentile de contact care, asociate cu o pereche de ochelari 3D, ar putea permite o vedere telescopica, adica detaliile ar fi marite de 2,8 ori. Aceste lentile de contact masoara 1 mm grosime, permit o vedere centrala iar mici inele optice sunt plasate la extremitati si reactioneaza cu ajutorul unui comutator aflat pe ochelari.
     Astfel, persoana care poarta lentilele poate alege fie sa vada normal, fie ca obiectele sa fie mai apropiate. Acest gadget este de fapt o adevarata inventie oftalmologica deoarece aceste lentile ar putea permite persoanelor cu degenerescenta maculara sa vada mai bine, servind drept proteze.

                                                                                                     

Text: Ruxandra Raica