Liber la zbor

Liber-la-zborAm vazut de curand o postare care ne indemna Viata este scurta, fa ceea ce-ti place!”. Si mi-a placut. Dupa care am inceput sa ma gandesc cati dintre noi isi permit sa faca ceea ce le place?

Cati dintre noi fac lucrurile pe care vor sa le faca si cati pe cele pe care trebuie sa le faca?

Ne zbatem intre dorinte si obligatii, intre visuri si realitate, intre zbor si mersul pe jos, intre cer si tarana. Intr-o serie nesfarsita de compromisuri din care ne e frica sa ne smulgem, chiar si pentru cateva clipe.

Ca viata e scurta, stim cu totii. Ce sa facem cu ea, stiu prea putini.

Cu unii viata e generoasa, cu altii, mai putin. Important este sa ai doza aia de nebunie frumoasa care sa te faca, macar pentru cateva clipe, sa zbori, sa faci ceva ce nici tie nu-ti vine sa crezi ca ai facut, sa te desprinzi pentru cateva clipe de realitate. O sa-ti amintesti clipele acelea toata viata si tot ele te vor face sa mergi mai departe intr-o realitate cateodata obositoare, anosta si plina de trebuie”. O clipa de zbor poate sa reinventeze mersul pe jos, la fel cum o calatorie cu capul printre stele poate sa te pastreze cu picioarele pe Pamant. Avem nevoie de momente de nebunie” pentru o existenta rationala. Incercati ca din cand in cand sa va luati liber” de la viata obisnuita si sa faceti lucruri pentru voi, pentru sufletul vostru. Le veti duce cu voi, oriunde veti merge si orice v-ar astepta.

Va doresc o saptamana de exceptie in care sa vi se intample lucruri frumoase, care sa va motiveze si sa va faca drumul prin labirint mult mai usor!

 

Text: Alina Niculescu