Luna plina ne influenteaza starea de sanatate

Luna ne afecteaza starea de sanatatePentru unii poate suna putin paranormal, pentru altii poate parea ceva obisnuit, insa, fie ca ii dam crezare, fie ca nu, iata ca numeroase studii au demonstrat ca luna are o puternica influenta asupra starii noastre de sanatate. Vibratia energetica a lunii poate fi resimtita in diferite doze de catre toti, insa nu multe persoane pun repercusiunile pe baza astrului ceresc. Iata, deci, cum ne poate influenta luna sanatatea!Insomnii cu luna plina

Daca ai probleme cu somnul in anumite perioade, fii atenta la faza in care se afla luna, deoarece aceasta iti poate influenta mai mult decat crezi calitatea somnului. Cercetatorii elvetieni au descoperit faptul ca luna plina afecteaza somnul, persoanele mai sensibile fiind chiar predispuse insomniilor severe.

Creste presiunea sangelui

Dat fiind faptul ca luna, prin forta de atractie gravitationala, influenteaza mareea, ne intrebam, implicit, daca nu afecteaza orice alt lichid, de data aceasta din corpul nostru. Iata ca raspunsul nu intarzie sa apara. Da, medicii avertizeaza asupra atentiei deosebite pe care trebuie sa o acorde tensiunii lor pacientii cu probleme cardiace in perioada cand luna plina isi face aparitia pe cer, deoarece, in aceasta faza, determina cresterea tensiunii arteriale.

Afecteaza ciclul menstrual

Un studiu desfasurat in anul 2011 a descoperit un lucru incredibil: ciclul menstrual a 30% dintre femeile care au participat la cercetare a coincis cu faza de luna plina. Pe de alta parte, nu ar trebui sa ne mire foarte tare acest fapt daca ne gandim ca ciclul menstrual este de 28 de zile, avand aproape aceeasi durata ca si ciclul lunii.

Apar convulsii

Studii recente sustin ca luna plina te face mult mai vulnerabil in fata aparitiei convulsiilor. Cercetatorii au sustinut teoria prin faptul ca 70% dintre atacurile de epilepsie se intampla in timpul lunii pline si astfel au sugerat ca exista o oarecare legatura intre acest fenomen natural si convulsiile non-epileptice.

Lunaticii se trezesc

Nu degeaba spune o vorba din popor ca, in noptile cu luna plina, se pot vedea varcolaci si ca somnambulii umbla pe strazi − iata ca si cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o oarecare legatura intre starea psihica si fazele lunii. Mai exact, mai multe studii din tari diferite au sugerat ca luna plina este asociata cu accentuarea episoadelor psihotice la pacientii cu tulburare bipolara.

Text: Madalina Manole