Majoritatea canadienilor nu au timp pentru o viata sanatoasa

0a0a980115In urma unei cercetari, Fundatia The Heart and Stroke a constatat faptul ca majoritatea canadienilor nu au timp suficient pentru sport si pentru o alimentatie sanatoasa. Conform unui sondaj online realizat recent, desi majoritatea oamenilor sunt constienti de problemele de sanatate pe care le pot avea in urma nerespectarii unui regim alimentar sanatos, acestia declara ca nu dispun de suficient timp pentru a respecta mesele principale ale zilei.

Aproape jumatate dintre respondentii care au participat la sondajul online, mai exact 2.160 de adulti canadieni, au folosit ca scuza pentru nerespectarea corecta a regimului alimentar urmatoarele:

44% dintre respondenti au declarat ca nu au timp pentru sport;
41% au spus ca nu au timp pentru a-si pregati o masa sanatoasa;
51% au spus ca mananca fast-food, deoarece ar pierde prea mult timp gatind;
31% au declarat ca activitatea lor fizica inseamna a face naveta zilnic pana la locul de munca, considerand astfel ca este suficient.

Cercetatorii din Fundatia The Heart and Stroke sunt de parere ca aceste constatari sunt critice pentru majoritatea canadienilor, deoarece bolile de inima si accidentele vasculare cerebrale ucid 1 din 3 canadieni anual.

Renuntati la televizor in favoarea sportului
29% dintre canadienii de peste 20 de ani petrec doua ore pe zi la televizor.
15% petrec cel putin 1,5 ore pe zi la calculator.

Canadienii isi pot imbunatati starea de spirit si, implicit, isi pot prelungi durata de viata prin practicarea exercitiilor fizice 150 de minute pe saptamana.

Fundatia a lansat recent o noua campanie numita Make Death Wait, care incurajeaza oamenii sa adopte un stil de viata sanatos, pentru a preveni aparitia bolilor.

“Putem reduce bolile de inima si incidenta accidentului vascular cerebral cu pana la 40% prin schimbarea stilului de viata”, a spus dr. Beth Abramson, cardiolog si purtator de cuvant al fundatiei.

Text: Andreea Popescu