Mars de Ziua Europeana Impotriva Obezitatii

CCO 5345Sambata, 18 mai, a avut loc marsul impotriva obezitatii, ce a marcat Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO). Acest mars a fost organizat de echipa Ponderas in colaborare cu Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Obezitate (A.S.P.O). Alaturi de echipa medicala coordonata de dr. Catalin Copaescu, la actiune au fost prezenti peste 200 de oameni care au spus “NU” obezitatii.

In urma cu 3 ani, a treia sambata a lunii mai a fost declarata Ziua Europeana Impotriva Obezitatii. Initiativa ZEIO a rezultat in urma dezbaterilor organizate in Parlamentul European de la Strasbourg. De atunci, aceasta zi este dedicata constientizarii problemei obezitatii si a afectiunilor care o insotesc pentru a trage un semnal de alarma privind  gradul ridicat de raspandire  a acestei boli. 

Marsul desfasurat in Parcul Tineretului din Bucuresti a reunit medici specializati in chirurgia obezitatii si pacienti care au apelat la o solutie chirurgicala pentru tratarea acestei boli. Acestora li s-au alaturat oameni care sunt sensibili la acest subiect care au cunoscuti cu probleme de obezitate sau diabet zaharat. Particpantii au discutat cu oamenii prezenti in parc despre problema obezitatii, au impartasit din experientele lor si au dus mai departe mesajul ca obezitatea este o boala metabolica si se poate trata. Tot aici, au fost prezenti peste 80 de elevi ai scolilor 189, 190  si 120 Martisor din Sectorul 4 al capitalei. Alaturi de cadrele didactice, acestia au participat la competitii sportive organizate in aer liber pentru a incuraja prevenirea obezitatii in randul copiilor.

Evenimentul a fost sustinut de Primaria Sectorului 4, Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Obezitate (A.S.P.O) si Camelia Sucu, care a oferit tuturor participantilor fructe si sucuri naturale.

 

Text: Andreea Popescu