Melania Trump, un stil vestimentar demn de aplauze

Daca atunci cand a preluat statutul de Prima Doamna a Americii, Melania Trump a fost intens criticata pentru trecutul sau si destul de ironizata vizavi de incapacitatea sa de a se ridica la nivelul indragitei Michelle Obama, iata ca, cel putin la capitolul vestimentar, doamna Trump a reusit sa le dea lectii rautaciosilor si iscoditorilor. Pe langa faptul ca afiseaza o silueta de invidiat, Melania reuseste sa transforme fiecare iesire publica intr-o adevarata aparitie, stilul sau vestimentar fiind apreciat pe intreg mapamondul.Michelle Obama, Prima Doamna in moda

Un stil sexy si elegant

Cu toate ca nu a fost niciodata adepta tinutelor prea cuminti, Melania reuseste sa-si mentina stilul sexy si usor procvocator in zona rafinata, pastrand un registru elegant ce reuseste sa satisfaca protocolul cerut de statutul sau. Aparitiile sale sunt foarte atente si studiate si chiar putem afirma ca pana acum Prima Doamna nu a dat gres la acest capitol. Cu toate ca au existat designeri care s-au retras de pe lista si au refuzat sa o imbrace pe sotia noului presedinte american, un exemplu fiind binecunoscutul Tom Ford, Melania nu pare sa nu se descurce si nici sa duca lipsa de creatori de moda care sa roiasca in jurul sau. In plus, un avantaj al aparitiilor sale exceptionale este si calitatea de a fi fost manechin si de a se mandri, in continuare, cu forme perfecte.

Pantofii stiletto, o amprenta personala

O amprenta puternica a stilului personal pe care-l afiseaza Melania Trump sunt pantofii stiletto, nelipsiti de la evenimentele oficiale si nu numai. Se pare ca Prima Doamna este fan al creatiilor Christian Louboutin si le poarta cu fiecare ocazie, fara, insa, a-i transforma in pata de culoare a tinutei. Tocurile indraznete nu par a-i crea niciun disconfort Melaniei care, cel putin in ultimul timp, afiseaza un aer dezinvolt si foarte relaxat la reuniunile publice.

Kate Middleton, un stil vestimentar de urmat

Tinutele monocrome, un mare plus

O alta caracteristica principala a tinutelor Melaniei Trump este monocromia. Aceasta obisnuieste sa poarte haine intr-o singura culoare sau, cel mult, doua culori, caz in care pantofii sunt cei care fac diferenta. Cu aceasta atitudine vestimentara Prima Doamna are sanse foarte mici sa dea gres vreodata, insa, intr-o oarecare masura este si criticata de stilisti care si-ar dori sa indrazneasca mai mult si sa iasa din aceasta zona de confort clasic. Nu o putem uita pe Michelle Obama care a fost extrem de apreciata pentru tinutele naturale si mai putin formale, asortate cu balerini, pe care le purta de fiecare data cand dress code-ul nu impunea strictete. Pe de alta parte, indiferent ca poarta un doux-pieces sau o rochie, Melania alege modele care sa-i urmeze intocmai linia corpului, iar lungimea medie pare sa fie preferata sa.

O copiaza pe Jackie Kennedy?

Majoritatea tinutelor sale vestimentare aduc aminte de stilul de odinioara al lui Jackie Kennedy, cu toate ca aerul celei ce a fost Prima Doamna a Americii intre anii 1961-1963, este greu de conturat, deocamdata, de Melania. Acest tribut pe care il aduce lui Jackie Kennedy, si care a fost puternic accentuat inca de la prima aparitie a Melaniei in ipostaza de Prima Doamna, pare a fi interpretat in mod pozitiv de presa internationala. Prin acest omagiu vestimentar putem intelege ca si Melania isi doreste sa calce pe urmele celei ce a fost una dintre cele mai iubite sotii de presedinte din SUA, Jackie Kennedy.

Sursa foto: Hepta

Text: Madalina Manole