Mentine-ti greutatea cu sporturi de vara!

alergareDaca toropeala specifica anotimpului fierbinte nu prea te imbie la miscare, gandeste-te ca trebuie sa porti topuri, rochite, costume de baie… Asadar, trebuie sa iti mentii  tonusul, practicand unul din sporturile de mai jos.

 

Vara este momentul ideal pentru a-ti schimba rutina de antrenament, exersandu-ti si alti muschi decat cei pe care ii soliciti in mod constant, sau, in cazul in care esti o persoana ceva mai sedentara, poti explora beneficiile pe care ti le aduce sportul. Cine stie, poate vei deveni si tu dependenta de miscare si vei invata sa-ti mentii corpul in forma maxima cu zambetul pe buze, practicand unul dintre sporturile de vara iubite de femeile active.

 

1. Inot

Pe timp de vara, putine lucruri se pot compara cu placerea de a te racori intr-o piscina curata, in care se reflecta jucaus razele soarelui. In afara de senzatia revigoranta pe care ti-o confera acest sport, inotul te ajuta sa consumi 580 de calorii pe ora.

 

2. Jogging

Jogging-ul in aer liber, in jurul blocului sau intr-un parc, nu te costa nimic, iti tonifica muschii coapselor si ai feselor si, in plus, te scapa de nu mai putin de 470 de calorii intr-o ora, intr-un ritm de alergare confortabil pentru o persoana cu conditie fizica medie. Evita sa alergi intre orele 11-18, cand caldura excesiva iti poate fi daunatoare.

 

3. Gimnastica in apa

Gimnastica practicata intr-o piscina, sub indrumarea antrenorului, imbina avantajele exersarii muschilor intr-un stil pur cardio, ce arde grasimile, cu placerea de a face miscare in apa revigoranta, unde ne simtim mult mai usoare. In piscinele special amenajate se pot practica exercitii cu greutati mici, ciclism (pe biciclete medicinale scufundate in apa) sau aerobic.

 

Text: Raluca Mateescu