Mesajul cheie al trilogiei Matrix, dezvăluit de Keanu Reeves

Protagonistul din Matrix, Keanu Reeves, a dezvăluit că a rămas plăcut impresionat la aflarea veştii că naraţiunea a fost creată şi regizată cu perspectivă transexuală.

Surorile Wachowski, foştii Wachonwski Brothers, creatoarele acestei alegorii cinematografice au recunoscut, zilele trecute, că de fapt filmul realizat în anii ’90 are perspectivă transexuală, şi că le reprezintă. Ele au mărturisit că sunt transexuale, iar în acea perioada acest subiect era tabu.

“Mă bucur că s-a aflat pentru că asta a fost intenția originală. Lumea nu prea era pregătită pentru așa ceva. Lumea corporatistă nu era pregătită pentru asta. Ador însemnătatea pe care o au acele filme pentru oamenii trans. …Și cum vin la mine și îmi spun ‘Filmele alea mi-au salvat viața,” a declarat Lilly Wachowski.

„Nu am vorbit niciodată cu Lilly despre acest subiect, nu mi-a transmis niciodată asta. Cred că filmele Matrix sunt profunde și cred că alegoric mulți oameni din diferite perspective ale filmului pot spune asta. Iar Lilly să facă această dezvăluire, cred ca este foarte tare,” a spus actorul Keanu Reeves.

Lansarea următorului Matrix este programată pentru anul 2022. Filmările au debutat anul trecut, însă odată cu declararea lockdown-ului, acestea au fost oprite până în iulie. Citeşte mai multe AICI!

Text: Bettina Cristea