Moartea pentru patrie, o tragico-comedie a zilelor noastre

Moartea pentru patrie, o tragico-comedie a zilelor noastreMoartea pentru patrie este o piesa de teatru in regia lui Alexandru Maftei care va avea premiera joi, 23 octombrie, la Teatrul de Arta Bucuresti. Subiectul piesei este inspirat din zilele noastre si spune povestea a trei familii care locuiesc in acelasi bloc. Elementul cheie este o cearta pe un loc de parcare care duce la 3 tragedii: o crima, un avort si o sinucidere.

 

 Textul a fost nominalizat la UNITER

Textul piesei de teatru este scris de Mihai Ignat si a fost nominalizat la UNITER in anul 2009 la sectiunea Cea mai buna piesa romaneasca a anului. Povestea, aflata la granita intre drama domestica si comedia absurda, se invarte in jurul luptei pentru supravietuire si a diferentelor de mentalitate existente intre generatii, tema fundamentala a piesei fiind chiar spatiul vital, devenit o necesitate si o reala problema in contextul urban actual.

Din distributie fac parte Constantin Cojocaru, Lucian Ifrim, George Constantinescu, Paula Chirila, Dana Voicu si Ruxandra Hule.

Piesa va putea fi urmarita la Teatrul de Arta Bucuresti, joi, 23 octombrie, vineri, 24 octombrie si vineri, 31 octombrie, cu incepere de la ora 20.15.

 

Text: Madalina Manole