Modele de urmat. Lasa-te inspirata de personajul preferat!

Cu siguranta toti avem un erou preferat, un personaj dintr-un film care ne-a marcat prin atitudine, comportament, vocabular si stil de viata. Ei bine, nu este nimic rau in acest fapt, atata timp cat modelul admirat este unul pozitiv. Si, atentie, nu ne referim la actori ci la personajul pe care acestia il intruchipeaza in pelicula. Iata, in continuare, care ar fi eroinele fictive pe care orice femeie ar trebui sa le aiba ca model de urmat in viata!Fraze motivationale rostite de celebritatile internationale

Khaleesi Daenerys Targaryen, Urzeala tronurilor (Games of Thrones)

Un film care a reusit sa depaseasca orice limite, Urzeala tronurilor, a fost admirat si gratie caracterelor descrise cu minutiozitate de scenarist. Frumoasa Khaleesi, interpretata de Emilia Clarke, cu toate ca si-a pierdut de foarte tanara familia si sotul, a demonstrat multa putere in depasirea momentului si a reusit sa lase in spate timiditatea si inocenta si sa devina insasi regina dragonilor. Isi cunoaste intocmai drepturile si indatoririle si este dispusa sa lupte si sa mearga pana la capat pentru a-si atinge scopurile.

Top 5 filme de dragoste pe care sa nu le ratezi

Claire Underwood, Culisele puterii (House of Cards)

Personajul Claire Underwood, jucat de Robin Wright, descrie intocmai imaginea perfecta a unei femei care stie ce vrea si stie clar cum sa obtina. Se ocupa cu grija si in detaliu de fiecare aspect al vietii sale si nu lasa pe nimeni sa intervina in deciziile si dorintele sale. Nu se rusineaza cu actiunile sale si nici nu-si regreta deciziile luate. Este un exemplu de femeie puternica si ar trebui sa ne lasam motivate de caracterul sau, insa, sa adaugam si un plus de bunatate.

Filme care te inspira sa calatoresti

Elizabeth Gilbert, Mananca, roaga-te, iubeste (Eat, Pray, Dragoste)

Cu toate ca avea tot ce si-ar dori orice femeie: un camin, o casatorie stabila si un loc de munca bun, Elizabeth Gilbert, personajul interpretat de fascinanta Giulia Roberts, nu este multumita si decide sa inceapa o noua viata in care sa se regaseasca pe sina insasi. Experienta ei ar trebui sa ne motiveze sa schimbam tot ceea ce nu ne satisface pe deplin, indiferent de credinta celor din jur, si sa nu ne fie teama sa o facem singure.

Top 10 filme romanesti nemuritoare

Olivia Pope, Scandal (Scandal)

Rolul Oliviei Pope, jucat cu atata profunzime de actrita Kerry Washington in seria TV Scandal, subliniaza ca trebuie sa mergem inainte oricat de greu ar parea drumul si demonstreaza, inca o data, ca femeile nu au nimic in comun cu sintagma atribuita, “sexul slab”. Protagonista, in calitate de consilier principal al presedintelui Statelor Unite, reuseste sa gestioneze cu brio crizele politice si sa-i indeplineasca intocmai interesele clientului sau, impunandu-se cu incredere si curaj in fata tuturor, in special in fata barbatilor.

Lectii de dragoste din filmele de Oscar

Kat Sratford, 10 lucruri nu-mi plac la tine (10 Things i hate about you)

Un film pe care, cu siguranta, l-ati vazut si revazut in perioada adolescentei si de care va reamintiti cu placere este 10 lucruri nu-mi plac la tine. Ei bine, atunci va amintiti si de personajul Kat Sratford, jucat de cunoscuta actrita Julia Stiles, o adolescenta rebela care nu-si doreste sa traiasca dupa standardele altora si care lupta prin toate mijloacele sa-si evidentieze viziunea sa feminina in ciuda tuturor criticilor primite. Personajul ne demonstreaza ca este cel mai important sa ramanem fidele noua si sa nu permitem altora sa ne defineasca propriul caracter.

Top 5 filme inspirate de moda pe care trebuie sa le vezi

Holly Golightly, Mic dejun la Tiffany (Breakfast at Tiffany’s)

Deopotriva vechi si transcedental, spiritul liber al lui Holly Golightly, personajul interpretat cu atata maiestrie de Audrey Hepburn in filmul Mic dejun la Tiffany, defineste ceea ce noi admiram la majoritatea femeilor: independenta si curajul de a trai dupa propriile reguli. Este un personaj ce ar trebui sa ne devina calauza si sa ne aminteasca ca nu trebuie sa ne conformam si, cu atat mai putin, sa ne supunem regulilor impuse de societate.

Recomandari de filme pe care sa le vezi alaturi de iubitul tau in perioada sarbatorilor. Click aici!

Sursa foto: Google Images

Text: Madalina Manole