Nu stii de ce castigi in greutate? Afla acum!

shutterstock_1353594Cercetatorii au descoperit mai mult de 100 de motive responsabile de incercarile noastre esuate de a slabi. Conform acestora, se pare ca si felul in care folosim telecomanda pentru a schimba canalele TV poate duce la cresterea in greutate. De-a dreptul trist!
Alte lucruri care trebuie luate in considerare includ genele noastre si tentatia de a conduce vehiculele in loc sa mergem pe jos.

Potrivit Fundatiei Britanice de Nutritie, desi unii factori, cum ar fi genele, nu pot fi modificati, exista multe schimbari mici care, daca sunt facute, pot avea un impact mare in lupta cu kilogramele.
Savantii au folosit o lista de 108 lucruri care afecteaza greutatea corporala, lucruri ce au fost impartite in sapte grupe – sociale, psihologice, alimentatie, activitate fizica, mediu, fiziologie, computere-TV-reviste.
Tot in top, clasat chiar pe primul loc, se afla prietenia cu cei din jur. Da, ai citit bine, se pare ca, desi este distractiv sa ai prieteni, majoritatea dintre ei nu au un stil de viata sanatos, lucru care te face si pe tine sa adopti un stil de viata nesanatos. Gustarile luate la plictiseala si tratarea produselor alimentare ca pe o recompensa atunci cand lucrurile merg bine intra in categoria de presiuni psihologice. Oamenii sunt, de asemenea, bombardati de reclame TV la alimente nesanatoase si multi dintre noi sufera de insomnii, lucruri care duc, in final, la cresterea in greutate.
Cu toate acestea, exista multe ajustari pe care le putem face modului nostru de viata pentru a ne imbunatati sansele de a scapa de kilogramele in plus. Printre schimbarile mici pe care Fundatia Britanica de Nutritie le recomanda se numara si ridicatul de la televizor in timpul pauzelor publicitare, lucru ce duce la arderea a 40 de calorii pe ora. Masurarea cantitatii de chipsuri consumate, in loc sa fie mancate direct din punga, duce la arderea a 130 de calorii pe ora. Chiar si miscatul acela enervant din picior are beneficiile sale. Se pare ca acest lucru ajuta la arderea a 350 de calorii pe ora.
„Exista o multime de optiuni pe care oamenii le pot alege in stilul lor alimentar. Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra sanatatii”, a declarat unul dintre nutritionistii fundatiei. „Implicarea sociala poate avea un impact pozitiv asupra managementului greutatii pentru unele persoane, asa cum se pot dezvolta abilitatile de gatit, tinerea unui jurnal alimentar sau activitatea fizica ajuta foarte mult in lupta cu kilogramele in plus.”

 

Text: Andreea Popescu