O ora de exercitiu fizic pe zi reduce riscul de cancer la san

O ora de exercitiu fizic pe zi reduce riscul de cancer la sanFemeile care fac sport energic timp de o ora pe zi ar putea reduce riscul de cancer de san, fara a lua in considerare factori precum varsta sau greutatea, spun cercetatorii. Riscul se pare ca este redus cu 11%.

Expertii francezi au examinat rezultatele a 37 de studii in care erau implicate mai mult de patru milioane de femei. Ei au descoperit ca femeile de orice varsta obtin acelasi beneficii, chiar si cele care sufera de forme agresive de cancer. Se pare ca activitatea fizica le ajuta pe femei sa se mentina in forma, ceea ce reduce hormonii care promoveaza cancerul, produsi de catre grasimea corporala. Femeile mai plinute prezinta in organismul lor o mai mare cantitate de estrogen si insulina, fiind astfel mai susceptibile in ceea ce priveste dezvoltarea celulelor canceroase.

Aceste descoperiri sunt extrem de importante pentru toate femeile, indiferent de statut sau varsta. Chiar si activitatea fizica moderata ar trebui luata in calcul: plimbarile scurte, gradinaritul etc.

 

Text: Ruxandra Raica