O singura interventie, 4 implanturi, o dantura noua

O_singura_interventie_4_implanturi_o_dantura_nouaTehnica de implantologie ALL ON 4, care permite pacientilor sa aiba o lucrare protetica fixa provizorie (realizata in aceeasi zi), respectiv o lucrare protetica fixa permanenta din acrilat/ceramica, cu ajutorul a numai 4 implanturi, este adusa in premiera in Romania de echipa de medici de la clinica Glamour Dent.

Aceasta tehnica se diferentiaza prin faptul ca implanturile din partile laterale sunt plasate la un unghi de 45 de grade, ceea ce mareste capacitatea lor de a sustine o lucrare fixa. Acest lucru permite ancorarea lucrarii protetice fixe cu un numar mult mai mic de implanturi decat în mod normal. Implanturile pot fi incarcate imediat, fara a astepta luni intregi pentru vindecare. Lucrarea protetica fixa provizorie poate fi realizata si instalata in aceeasi zi, iar cea permanenta imediat dupa vindecare si integrarea implanturilor in arcada.

Procedura a fost implementata pentru prima data in 1998 de medicul portughez Paulo Malo si permite fixarea imediata a lucrarii protetice intr-o singura interventie, cu ajutorul a numai 4 implanturi speciale. Tratamentele traditionale necesita de obicei intre 6 si 10 implanturi pentru a permite fixarea lucrarii. In plus, metoda ALL ON 4 elimina necesitatea transplantului de os atat pentru maxilar, cat si pentru mandibula.