Oamenii care lucreaza la birou, predispusi la obezitate

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a501706In urma unui studiu britanic s-a constatat faptul ca oamenii care au un job de birou sunt mai predispusi la obezitate decat oamenii care nu lucreaza la birou. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei care lucreaza la birou adopta un stil de viata sedentar. Potrivit cercetarii, statul pe scaun mai mult de sase ore pe zi poate duce la o moarte prematura, cu pana la 15 ani mai devreme decat in cazul unui om care sta jos maximum trei ore pe zi, a raportat Daily Mail.

Oamenii de stiinta au demonstrat deja faptul ca statul jos multe ore pe parcursul zilei, in activitatile profesionale si in cele de timp liber, duce la obezitate. Persoanele supraponderale petrec cu pana la 2,5 ore mai mult stand jos decat restul oamenilor.
Statul excesiv pe scaun predispune si la afectiuni ale muschilor umerilor si membrelor superioare si la afectiuni ale coloanei vertebrale.

Astfel, persoanele sedentare sunt cu 64% mai predispuse bolilor de inima decat alte persoane. In plus, sedentarismul opreste si procesul de slabire deoarece exercitiile fizice nu au efect.

Fiecare ora petrecuta in plus in fata televizorului creste suplimentar riscul de imbolnavire si obezitate. Cercetatorii sustin faptul ca, partial, este vina tehnologiei din cauza faptului ca oamenii care lucreaza la birou tind sa trimita pe mail materialele decat sa se duca in biroul colegului si sa i le dea personal.

 

Text: Andreea Popescu