Operatia de apendicita care nu lasa cicatrice

Operatia de apendicita care nu lasa cicatriceOperatia de apendicita este o interventie de care multi dintre oameni au nevoie de-a lungul vietii. In principiu este o operatie destul de usoara, dar are un inconvenient major: lasa urme. Intotdeauna iti dai seama cand cineva a fost operat de apendicita dupa cicatricea din zona bazinului. Doctorii au gasit insa o varianta pentru a ne putea scoate apendicele fara sa lase urme. Cum? Pe gura.

Peste 1.000 de pacienti din Europa si America si-au scos deja apendicele in acest fel. In loc sa ne taie pielea, doctorii se folosesc de orificiile noastre naturale pentru a ajunge la organele interne. Aceasta metoda functioneaza deja pentru scoaterea apendicelui, a vezicii biliare, a prostatei sau a rinichilor.  Acest tip de interventie are si alte avantaje pe langa acela ca nu lasa urme: exista un risc mai mic de a face infectii in urma operatiei, iar durerea este si ea redusa.

Apendicele poate fi scos pe gura, prin vagin sau rect, astfel ca operatia de apendicita nu mai vine la pachet si cu o cicatrice inestetica.

Mai multe astfel de operatii au fost facute de echipe de doctori ale universitatii din California, Universitatii Yale si Imperial College Healthcare.

 

Text: Bianca Badescu

Sursa: www.dailymail.co.uk

aprilie 12th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate