Orasul feeric si… sufocat

Orasul-feeric-si-sufocatEste frumos Bucurestiul in aceste zile!!! Frumos si extrem de aglomerat. Luminitele de pe marile bulevarde ne incanta privirea si ne aduc aminte, daca mai era nevoie, ca mai este extrem de putin pana la sarbatori. Ele isi dubleaza din intensitate atunci cand se reflecta in capotele sutelor de masini blocate in trafic si isi pierd din magie in marea de gaze de esapament si claxoane apasate la maximum, obsesiv.

    Entuziasmul si nerabdarea cumparaturilor sunt anihilate de nervii provocati de orele petrecute in mijloacele de transport in comun sau in propria masina. Nerabdarea de a ajunge acasa victorios cu plasele pline de cadouri pentru cei dragi este sugrumata de asteptarea la cozile de la casele de marcat. Dragul cu care pleci la o intalnire cu un amic este anihilat de batalia pe care trebuie sa o dai ca sa ajungi la timp.

     Solutia este sa renunti la feeria de afara si sa calatoresti pe sub pamant. Aglomeratia este la fel de mare, dar macar dureaza putin. Si totusi trebuie sa gasim puterea sa ne bucuram.

Este frumos Bucurestiul in aceste zile! Este feeric si… sufocat.

Text: Alina Niculescu