Orele de somn insuficiente – dusmanul adolescentilor

Orele de somn insuficiente – dusmanul adolescentilorAdolescentii care nu se odihnesc suficient de mult s-ar putea confrunta cu aparitia unor probleme pe termen lung, care ar putea afecta creierul. Oamenii de stiinta au descoperit ca lipsa somnului are repercusiuni asupra dezvoltarii normale a creierului, precum si asupra procesului de crestere a adolescentilor.

Perioada adolescentei este una extrem de sensibila, de-a lungul careia creierul poate suferi schimbari dramatice, circuitele nervoase se pot remodela, iar sinapsele necesare comunicarii se formeaza, pentru ca mai apoi sa fie eliminate. In timpul somnului, celulele creierului primesc altfel de impulsuri de le celelalte celule decat in timpul zilei. Asadar, orele de somn care ar trebui in mod normal sa fie intre 8 si 10 pot afecta sinapsele formate in copilarie si pot provoca probleme de sanatate mintala pentru o lunga perioada de timp.

Text: Ruxandra Raica

octombrie 12th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate