Pastilele pentru dureri de cap pot inrautati problemele?

poza_pastile_dureri_de_capCercetatorii sustin ca 1 din 50 de oameni au dureri de cap declansate chiar de pastilele menite sa le alunge durerile. Persoanele care iau aspirina, ibuprofen sau paracetamol in fiecare zi pentru dureri de cap sau de articulatii au cel mai mare risc de a se confrunta cu aceasta problema.

Cu cat luam mai multe pastile pentru dureri de cap, cu atat creierul devine mai sensibil la durere si astfel este predispus sa experimenteze dureri suplimentare.

Astfel, intram intr-un cerc vicios unde migrenele se inrautatesc,  luam mai multe pastile si atunci durerile devin mai greu de suportat. Cercetatorii sunt ingrijorati ca doctorii nu gasesc diagnosticul potrivit tipului de durere si astfel nu ofera nici cel mai bun tratament.

Profesorul Martin Underwood, cercetator la Warwick Medical School, spune: “Avem medicamente eficiente pentru tratarea durerilor de cap, dar daca le folosim mai mult de 10-15 zile pe luna, vom suferi de dureri provocate tocmai de acest abuz de medicamente”. Nu ne ramane decat ca atunci cand ne doare capul, sa mai si strangem din dinti si sa nu ne repezim sa luam de fiecare data medicamente.

 

Text: Bianca Badescu

Sursa:dailymail.co.uk