Persoanele care se lasa de fumat sunt mai fericite

Persoanele care se lasa de fumat sunt mai fericitePersoanele care se lasa de fumat nu sunt doar mai sanatoase, ci si mai fericite. Cercetatorii s-au oprit asupra a 1.504 americani care s-au lasat de fumat si le-au analizat calitatea vietii dupa un an si 3 ani de la renuntarea la fumat.

Astfel, au ajuns la concluzia ca, pe termen lung, persoanele care se lasa de fumat sunt mai fericite si mai satisfacute de viata lor. “Calitatea vietii” persoanelor care s-au lasat de fumat masurata in studiu s-a referit la sanatatea lor, imaginea despre sine, filozofia de viata si relatiile cu celelalte persoane. Pe toate aceste paliere, viata celor care s-au lasat de fumat s-a imbunatatit.

“Fumatorii pot crede ca renuntarea la fumat le va scadea satisfactia si calitatea vietii – pentru ca ei cred ca acest lucru intrerupe obisnuintele, intervine in calea relatiilor cu ceilalti, duce la pierderea placerii legate de fumat”, cred autorii studiului. Dar fumatorii nu trebuie sa aiba astfel de ingrijorari, pentru ca cei care se lasa de fumat nu experimenteaza de fapt o deteriorare a satisfactiei fata de viata, ci o imbunatatire a ei.

Text: Bianca Badescu

decembrie 27th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate