Philips celebreaza World Sleep Day

shutterstock 72237670“Nu pot sa ma trezesc, mai lasa-ma sa dorm!” Pentru ca auzim asta foarte des in jurul nostru, Philips isi propune ca peste un milion de oameni sa fie testati pentru a descoperi daca sufera de tulburari ale somnului si daca sunt expusi acestui risc.

Philips isi doreste sa verifice daca apneea de somn este cauza unor boli precum diabetul sau daca este cauza a afectiunilor cardiovasculare.

Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) a anuntat ca in urmatorii cinci ani, peste un milion de oameni de pe tot globul vor fi testati contra apneei de somn, aceasta fiind o initiativa care sustine efortul international de diagnosticare a cauzelor si de combatere a simptomelor Sindromului de Apnee in Somn (SAS).

Programul initiat de Philips este un raspuns al misiunii companiei de a facilita accesul oamenilor la programe de sanatate pentru a-si constientiza starea medicala, astfel prelungindu-si durata si calitatea vietii. Testarea contra SAS se va desfasura in America de Nord, Europa si Asia.  Programul Philips se foloseste de un chestionar bazat pe conditiile si situatiile de risc ale aparitiei sindromului apneei in somn, acesta fiind disponibil pe site-ul World Sleep Day. Persoanele care prezinta simptomele bolii sau care se considera expusi riscului de a dobandi SAS sunt incurajate sa efectueze testul online. Dupa completarea testului, respondentii vor afla care este gradul de expunere la SAS, in functie de acest indicator fiind indemnati sa-si monitorizeze cu atentie starea sanatatii. 

Sindromul de Apnee in Somn este una dintre cele mai frecvente perturbari ale somnului, ce afecteaza aproximativ 6% din populatia adulta. SAS este o afectiune a aparatului respirator, caracterizata prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului, durata de oprire a fluxului respirator fiind de cateva secunde.

Philips pledeaza pentru aceasta cauza, de constientizare a SAS, de Ziua Mondiala a Somnului, iar pentru mai multe detalii despre aceasta afectiune si despre initiativele locale ale Philips vizitati www.philips.com/worldsleepday.

Text: Andreea Popescu