Preveniti afectiunile hepatice: M-a lovit la ficat, ce ma fac?

Specialistii ne recomanda ca in fiecare an sa ne monitorizam sanatatea cu ajutorul unor serii de analize medicale menite sa ne semnaleze la timp dezechilibrele instalate la nivelul organismului. Aceasta atentie pe care o acordam sanatatii noastre are un caracter preventiv, deorece are ca si scop identificarea din timp a unor afectiuni specifice varstei, sezonului, factorului genetic..etc

 

O atentie deosebita trebuie acordata afectiunilor ficatului, deoarece leziunile la nivelul ficatului pot fi ireversibile. Desi ficatul este singurul organ capabil de regenerare (celulele bolnave sunt inlocuite cu altele noi), el este supus unor agresiuni infectioase (hepatite virale A, B, C, D, E) sau neinfectioase (hepatitele cauzate de: alcool, medicamente, obezitate) ducand la boli grave ale ficatului (hepatitele, ciroza, litiaza biliara, cancerul hepatic, Maladia lui Wilson..etc).

 

 

In Romania in perioada 20 iulie 2010 – 20 august 2010 in cadrul campaniei ”M-a lovit la ficat, ce ma fac ?” operatorul de servicii medicale Gral Medical sustine programul de preventie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale la numai 96 lei, astfel pacientii vor beneficia de o reducere de 50% din pretul standard.

 

Totodata , fiecare pacient va beneficia de 25% reducere pentru orice alta investigatie suplimentara recomandata de doctorul specialist.

Cu rezultatul analizelor de laborator pacientii pot apela la specialistul Gral Medical pentru un diagnostic complet (interpretare rezultate, ecografie, sfaturi medicale etc).