Prezervativele luminoase, o noua forma de detectare a bolilor cu transmitere sexuala

prezervativele-luminoase-o-noua-forma-de-detectare-a-bolilor-cu-transmitere-sexuala-1_resultO serie de cercetari efectuate recent in Statele Unite ale Americii au relevat faptul ca aproximativ 20 de milioane de persoane sunt infectate anual cu diferite boli transmise prin intermediul contactului sexual neprotejat si aproximativ 24.000 de femei devin infertile din cauza infectiilor nediagnosticate si netratate corespunzator.

Totul despre herpesul genitalTrebuie luate masuri!

Cu toate ca au existat zeci de campanii de informare cu privire la importanta vitala a sexului protejat, adolescentii nu iau tot timpul in seama aceste sfaturi si urmarile sunt grave, mai ales cand vorbim de boli netratabile. Cifrele alarmante au ingrozit un grup de tineri, care s-a hotarat sa puna bazele unui proiect ce pare a avea solutia la aceasta problema. Tinerii sunt studenti ai Academiei Isaac Newton din Londra si, in prezent, lucreaza la dezvoltarea unui prezervativ inovator care sa detecteze infectiile cu transmitere sexuala si, in functie de rezultat, acesta sa-si schimbe culoarea.

Bolile cu transmitere sexuala. Mituri demontate.

Culorile care dezvaluie BTS

Prezervativul-minune este gandit intr-un mod foarte ingenios de studentii dispusi sa lupte contra BTS-urilor, astfel incat, daca barbatul va fi purtator al uneia dintre aceste afectiuni, partenera sa isi va putea da seama inainte de contactul sexual. Prezervativul va avea un strat de molecule care, in contact cu penisul, va raspunde prin colorare, asta daca barbatul este purtator al unei BTS. Prospectul va cuprinde si acest ghid al culorilor. Ingeniosii adolescenti britanici au realizat si un tabel, astfel:

  • Verde: Chlamydia
  • Galben: herpes
  • Violet: papilomavirusului uman (HPV)
  • Albastru: sifilis

Proiectul propus pentru premiereprezervativele-luminoase-o-noua-forma-de-detectare-a-bolilor-cu-transmitere-sexuala-2_result

Acest proiect a fost primit cu bratele deschise si a fost propus in cadrul concursului „Tech Award”, un program care incurajeaza studentii sa-si foloseasca imaginatia si sa vina cu idei revolutionare care sa contribuie la schimbarea lumii prin noi tehnologii. Daca acest proiect se va materializa, va atrage o serie de beneficii si schimbari la nivel de mentalitate si sanatate. La nivel mondial, ar trebui ca viata sexuala sa devina mult mai sigura, iar cazurile de imbolnavire cu BTS sa scada considerabil. Discutia va continua mai departe, deoarece proiectul tinerilor nu include si o astfel de protectie contra virusului HIV sau a formelor de hepatita. Deci, in continuare, va ramane la fel de importanta si necesara preventia prin folosirea prezervativului.

Iata care sunt cauzele psihologice ale infertilitatii! Click aici!

Text: Madalina Manole