Prima operatie laparoscopica 3D transmisa in direct, in sistem 3D

DSC_9436

Echipa chirurgicala coordonata de medicul specialist Dr. Catalin Copaescu a realizat la spitalul privat Delta Hospital, recent, prima operatie laparoscopica video 3D full HD din Romania. Interventia chirurgicala a fost transmisa in direct, in sistem 3D, catre o echipa de medici chirurgi prezenti la eveniment.

Tehnologia de ultima ora este pusa la dispozitie pentru prima data in tara noastra de catre compania producatoare de echipamente medicale Karl Storz.

Operatiile laparoscopice au cunoscut in ultimii ani o expansiune in intreaga lume datorita avantajelor oferite pacientului operat minim-invaziv, atat din punct de vedere medical, cat si psihic si estetic. Beneficiile acestui tip de interventie sunt: limitarea durerilor postoperatorii, grabirea vindecarii, reducerea perioadei de covalescenta, reintoarcerea rapida a pacientului la activitatile cotidiene si vindecarea aproape fara cicatrice. O data cu tehnologia 3D, pacientului ii sunt aduse alte doua beneficii importante: act chirurgical mai precis si scadere la minimum a gradului de risc la care este supus.

Medicii din Delta Hospital sunt primii chirurgi din Romania care au oportunitatea de a utiliza tehnologia 3D in cadrul operatiilor pe cale laparoscopica.

 

Text: Andreea Popescu