Prima sectie de Angiologie Pediatrica din Europa de Est

Dr. Rares NehiforCentrul ARES, Centru de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala, a lansat sectia de Angiologie Pediatrica din Europa de Est. Sectia este o premiera pentru lumea medicala din aceasta regiune si trateaza copiii cu probleme cardiace congenitale, precum si cu probleme arteriovenoase. Potrivit Ministerului Sanatatii, in Romania se nasc anual peste 1.000 de copii cu malformatii congenitale, iar 70% dintre acestia pot fi tratati non-chirurgical.

“Romania are nevoie de o echipa complexa formata din medici cardiologi pediatri, medici cardiologi interventionisti supraspecializati in inchiderea percutata a malformatiilor congenitale cardiace pediatrice, precum si medici radiologi si neuroradiologi interventionisti. Echipa ARES pune bazele unei noi ramuri in medicina romaneasca si suntem foarte entuziasmati de acest lucru. In urmatoarele 2 zile avem programate 8 interventii, 5 dintre acestea fiind la copii cu varste intre 3 luni si 17 ani”, spune Dr. Rares Nechifor, seful sectiei de Angiologie Pediatrica.

Pana acum, echipa a realizat mai multe premiere pentru angiologia din tara si Europa de Est, inclusiv:

–          Rezolvarea interventionala a unui defect septal atrial prin amplasarea celui mai mare dispozitiv disponibil in lume, 4 cm (2013);

–          Inchiderea a doua malformatii in cadrul aceleiasi interventii (2013).

 

Text: Ruxandra Raica