Printul Harry a recunoscut ca a suferit de anxietate! Iata ce a declarat despre acea perioada!

Printul Harry a devenit din ce in ce mai popular si a reusit de cateva ori chiar sa socheze publicul cu aparitiile si declaratiile sale. De curand, acesta a vorbit deschis, intr-un interviu acordat Forces TV, un canal al armatei UK, despre atacurile de panica suferite dupa moartea mamei sale, Printesa Diana, si a recunoscut public ca s-a confruntat cu stari anxioase severe.Printul Harry, prima fotografie alaturi de iubita sa

Printul Harry: “Doamne, scoate-ma de aici, acum!”

Anxietatea este, din pacate, o afectiune comuna a zilelor noastre si, lasata netratata, devine periculoasa pentru starea generala de sanatate. Printul Harry a ales, insa, sa faca parte din categoria persoanelor constiente de repercusiuni si a dorit sa se trateze. In plus, pentru ca a recunoaste inseamna a fi pe jumatate vindecat, acesta a vorbit public, cu mult curaj, despre problema sa: “Cand ma aflam intr-o camera plina de lume, ceea ce mi se intampla destul de des, incepeam sa transpir abundent si inima imi batea cu putere, ca si cum ar fi fost o masina de spalat in mine. Si imi ziceam in gand: ‘Doamne, scoate-ma de aici, acum!’ Ah, dar nu pot pleca asa, dintr-o data, trebuie sa ascund prin ce trec”, a declarat Printul Harry pentru sursa citata.

Printul Harry: “Afganistanul m-a vindecat”

Harry a povestit ca aceste atacuri de panica apareau ca urmare a anxietatii resimtita dupa moartea mamei sale, Printesa Diana, pe vremea cand acesta avea doar 12 ani. Cu toate ca mult timp nu a stiut provenienta lor, in momentul in care a realizat gravitatea situatiei, acesta a mers la un terapeut care l-a ajutat sa inteleaga cauza si sa se trateze. Insa, Printul sustine ca adevarata vindecarea a aparut in urma plecarii sale in Afganistan: “Afganistanul m-a vindecat. Atunci am realizat ca, la nici 15-17 ani (n.r dupa moartea mamei), eu nu reusisem sa trec peste aceasta problema. Atunci mi-am zis: ‘Gata, acum este momentul sa trec peste asta!’”, a povestit Harry.

Printul Harry indeamna la tratament

Harry este implicat in numeroase campanii de ajutorare a persoanelor care sufera de tulburari post-traumatice si militeaza pentru studii noi legate de afectiunile mintale. De asemenea, in cadrul interviului, Printul a rugat persoanele care se confunta cu tulburari psihice sau emotionale sa ceara negresit ajutorul unui medic specialist: “Decat sa functionezi la 50% capacitate, imagineaza-ti ca poti sa traiesti la 100%. Imagineaza-ti cate poti realiza astfel!”, a conchis acesta.

Sursa foto: Hepta

Text: Madalina Manole