Problematica HIV/SIDA in Romania – Noi campanii in randul tinerilor

Problematica HIV/SIDA in Romania – Noi campanii in randul tinerilorProiectul „Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania” reprezinta rezultatul unui parteneriat intre Fundatia Tineri pentru Tineri (formata din voluntari) si alte 4 organizatii neguvernamentale (Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii- ARPS,

Asociatia Romana  Anti-SIDA, ARAS, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA- UNOPA, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania – ADV Romania) si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii – CNCD.

 

Initiativa s-a desfasurat sub forma unor campanii de comunicare, prin instrumente ca informarea si constientizarea in randul tinerilor (public-tinta, cu varste cuprinse intre 15-25 ani) cu privire la posibilitatile de prevenire HIV, de asumare a responsabilitatii sociale si de a lupta impotriva discriminarii. Aceste campanii au inregistrat succese prin intermediul unui numar de peste 800 de tineri voluntari care sa propage informatiile cu privire la importanta protectiei legate de relatiile sexuale.

 

Prin urmare, aspectele pozitive ale implementarii acestui proiect in 18 judete ale tarii se traduc prin:

–  scaderea cu 60% fata de anul precedent a numarului de persoane nou-infectate din grupul-tinta, al tinerilor(15-19);

–  diminuarea cu 14% fata de anul trecut a numarului de persoane nou-infectate din grupul-tinta al  femeilor tinere (15-29);

–  ponderea infectarilor cu HIV prin contact sexual neprotejat, heterosexual a scazut de la 80% la 78%.

martie 4th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate