Propunere de weekend: zeite grecesti sculptate in ciocolata, expuse la Bucuresti

In luna iubirii, ciocolata, arta si frumusetea zeitelor grecesti isi dau intalnire intr-unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bucuresti. In perioada 18-24 februarie, Mega Mall va gazdui o Expozitie de Ciocolata, in cadrul careia poti vedea cum artizani ciocolatieri au reinventat scena gastronomica si au realizat, din ciocolata, adevarate opere de arta.

Inspirata de mitologia greaca si de frumusetea ireala a personajelor feminine, cu trupuri armonioase si trasaturi perfecte, expozitia are ca punct de atractie principal sculpturile a opt zeite grecesti, facute integral din ciocolata. Copii ale pieselor clasice de arta precum Venus din Milo, Hera, Afrodita si Eros sunt doar cateva dintre statuetele dulci expuse.Pictura cu ciocolata

Autorul expozitiei este Chef Radi Stambolov, unul dintre cei mai cunoscuti maestri ai patiseriei si cofetariei europene, si membru in juriul primului show culinar din Bulgaria. Chef Radi Stambolov este recunoscut pentru maiestria sa in prelucrarea ciocolatei si pentru reusitele sale culinare spectaculoase, pe care le va pune in valoare pentru prima data in Romania, in cadrul expozitiei amintite.

Acesta le va impartasi celor prezenti ideea din spatele acestei expozitii, dar si informatii mai putin cunoscute publicului despre multiplele intrebuintari ale ciocolatei, dincolo de cele gastronomice. Pe langa prezenta sculpturilor din ciocolata, delicioasa expozitie include numeroase activitati creative, menite sa le arate celor interesati potentialul artistic al ciocolatei. Iubitorii de arta vor putea sa picteze cu ciocolata si sa descopere cum diverse sortimente si mixuri genereaza o gama larga de nuante si texturi, exact ca materialele conventionale de pictura. Aceste activitati sunt dedicate atat artistilor amatori si profesionisti, cat si copiilor. Cei mici ii vor putea picta pe eroii preferati din desene animate cu aceleasi nuante pastelate de ciocolata. De asemenea, cei prezenti la expozitie vor avea sansa de a castiga o excursie pentru doua persoane la Paris si cazare la un hotel de 4 stele.

Text: Iulia Mirica