Rata sperantei de viata in Romania, cea mai scazuta din Uniunea Europeana

Rata sperantei de viata in Romania, cea mai scazuta din Uniunea EuropeanaIn anul 2010 populatia Romaniei inregistra 21.4 milioane locuitori, comparativ cu 22.5 milioane in anul 1999. Potrivit analizelor in domeniu, femeile si barbatii din Romania prezinta o speranta de viata mult mai scazuta fata de populatia altor tari din Uniunea Europeana. In cazul barbatilor, speranta de viata este de 69,2 ani, in timp ce in cazul femeilor este de 77,5 ani.

Comparativ cu restul tarilor membre ale UE, barbatii au o speranta de viata mai mica cu 8,1 ani, iar femeile cu 6 ani mai putin. In ceea ce priveste mortalitatea in randul nou-nascutilor (pentru 1.000 de nasteri vii), media in Romania este de 10,1.

      „Aceste statistici sunt alarmante si sunt multi factori la baza acestui fenomen, cum ar fi stilul de viata, lipsa informatiilor si a atentiei atribuite preventiei si nu in ultimul rand sistemul de sanatate subfinantat din Romania. O solutie foarte buna pentru cetateni poate fi o asigurare privata de sanatate care iti ofera dreptul la cele mai bune servicii disponibile in lume, inclusiv preventie si consultatii de specialitate, dar si ingrijire pentru femeile insarcinate si copiii nou-nascuti”, a declarat Alida Coman, Coordonator Marketing si PR pentru MediHelp International.

 

Text: Ruxandra Raica