Cum poţi reduce grăsimea din anumite zone

Există multe diferenţe între organismul femeii şi cel al bărbatului, inslusiv felul în care se depune grăsimea, drept pentru care nutriţioniştii trebuie să recomande diferite tipuri de dietă. Însă nu doar dieta ajută, ci şi antrenamentele făcute corect.

Bărbaţii, de exemplu adună multă grăsime sub stomac, pe zona burţii, iar antrenorii de fitness le recomandă acestora să se concentreze mai mult pe această parte. La femei, pe de altă parte, grăsimea se poate depune pe zona burţii, pe coapse şi pe şolduri. Un nutriţionist asociază depunerile de pe aceste zone ca urmare a nivelului ridicat de estrogen pe care femeile îl produc, necesar fertilităţii. De ce bărbaţii şi femeile pierd diferit din greutate

Bărbaţii şi femeile tind să piardă diferit din greutate din cauza factorilor fertili. În plus, pierderea în greutate este mai dificilă dacă luăm în considerare forma corpului, acest lucru ţine mai mult de transmiterea genetică, de felul în care funcționează hormonii și metabolismul.

Un antrenor ne recomandă, dacă prima dată punem grăsime pe zona burţii, să insistăm pe această zonă cu exerciţiile, pentru a slăbi prima dată. Astfel, vom ajuta metabolismul să funcţioneze mai bine.

Iată câteva exerciţii pentru un abdomen de invidiat!

Burpee

Dacă îţi doreşti să dai jos grăsimea nedorită de pe burtă, trebuie să lucrezi cât mai mulți mușchi. Exerciţiile de tip burpee sunt foarte bune pentru a scăpa de această grăsime, fiind antrenante pentru toate grupele musculare. Studiile arată că 10 repetări burpees cu un ritm rapid sunt la fel de eficiente pentru revigorarea metabolismului ca un sprint complet de 30 de secunde. Așadar, grăsimea de pe burtă poate fi arsă mai rapid ca niciodată.

Abdomene scurte

Abdomenele scurte, numite simplu și crunch, sunt exerciții care pun accent pe musculatura abdominală, fără a supune zona lombară la stres. Abdomenele scurte presupun ridicarea parțială a segmentului superior al trunchiului de la nivelul podelei și trebuie diferențiate de abdomenele complete. Acestea din urmă mobilizează și ridică tot trunchiul de pe podea.

Abdomene bicicletă

Abdomenele bicicletă sunt relativ ușor de realizat, dar au un randament foarte bun asupra abdomenului. Aceste exerciții ajută la eliminarea burții și sunt ideale de executat acasă. Așadar, răsucirile trebuie realizate din trunchi și din partea superioară a corpului. În plus, coatele trebuie menținute spre exterior pe toată durata exercițiului.

Photo: Freepik