Reflexoterapia, rol energizant

Energizeaza-te prin reflexoterapieReflexoterapia este o metoda ce implica stimularea, masarea si aplicarea unei presiuni la nivelul anumitor puncte ale mainilor sau picioarelor, ce sunt in legatura cu diferite organe.

Ea poate fi astfel folosita cu scopul de diagnosticare, deoarece ne ofera indicii importante referitoare la starea de sanatate a organismului, la existenta unor afectiuni in stare incipienta. De asemenea, are rol curativ, stimuland organismul sa se vindece singur.
Reflexoterapia nu exclude, ci completeaza tratamentul medical, iar in unele cazuri, cand este vorba de anumite dezechilibre, poate actiona singura ca metoda de tratament pentru restabilirea functiei organului afectat.

 Aplicata la nivelul mainilor sau picioarelor, actioneaza asupra organismului in totalitate, cat si asupra organelor interne, musculaturii sau sistemului nervos, care se afla in legatura energetica cu punctul pe care il stimulam. Masajul mainilor si al picioarelor poate dura pana la 30-40 minute si se pot folosi diferite creme sau uleiuri. Masajul trebuie sa fie profund si suficient de ferm, fara a produce insa durere.

 

 
Cum ne poate ajuta reflexoterapia?
Reflexoterapia ajuta la eliminarea toxinelor din organism, intensifica metabolismul si oxigenarea celulara, relaxeaza trupul si mintea, energizeaza si tonifica, restabilind echilibrul energetic al organismului. Imbunatateste functionarea organelor interne si a sistemului endocrin, reduce stresul si induce o stare de relaxare. In plus, imbunatateste circulatia sangvina si creste imunitatea organismului. Reflexoterapia se poate asocia cu succes cu alte terapii cum este acupunctura, aromoterapia, homeopatia.

 

Specialist: Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina de familie
Competenta apifitoterapie
Centrul Medical MED-AS
021 313 05 32