Reguli de baza in machiajul ochilor mici

Reguli de baza in machiajul ochilor miciOchii sunt ca o poarta catre suflet si au puterea de a spune multe despre noi. Privirea poate vorbi de multe ori in locul nostru si ne poate trada sentimente ascunse sau emotii simtite. Acestea pot fi doar cateva din motivele pentru care femeile pun foarte mare accent pe make-up-ul ochilor. Cu ajutorul machiajului putem transforma o privire calda intr-o privire plina de indiferenta si invers, sau putem mari sau micsora ochii, in functie de trasaturile fetei. Se stie ca ochii mari sunt doriti si apreciati, insa nu toate femeile au fost inzestrate astfel si atunci, pentru a nu deveni un complex, noi va invitam sa invatati cateva trucuri de make-up pentru a va mari dimensiunea ochilor.

 Culorile fac jocul ochilor mici

In primul rand, atunci cand incepeti sa va machiati, trebuie sa tineti cont de primer. Acesta trebuie sa fie in culori cat mai deschise si trebuie aplicat de jur imprejurul ochilor, astfel incat zona sa emane luminozitate. O alta regula de baza in machiajul ochilor mici este folosirea culorilor pastelate si usor sidefate. Una din marile greseli pe care le fac femeile cu ochii mici este faptul ca se machiaza cu culori inchise si mate, care, desi dau profunzime privirii, micsoreaza vizibil forma ochilor. De asemenea, machiajul de tip smokey-eyes nu este o optiune tocmai buna pentru femeile cu ochi mici. Daca insa va plac culorile inchise, puteti sa folositi urmatorul truc: aplicati fard pastelat pe toata pleoapa mobila si doar in pliuri puneti un strop de fard inchis la culoare. In interiorul pleoapei mobile si pe arcada puneti fard pastelat care va deschide privirea. Incercati sa va alegeti fardul in functie de culoarea ochilor, urmarind regula culorilor complementare. Nu folositi niciodata un fard in aceasi culoare cu ochii. Daca aveti ochi albastri folositi maro, daca aveti ochi verzi optati pentru nuante de rosu, iar daca ii aveti inchisi la culoare, indreptati-va catre albastru sau violet.

 

Creionul negru versus creionul alb

Fara doar si poate, folosirea in exces a creionului negru sau a tusului este una dintre cele mai mari greseli de make-up pentru ochii mici. Acestia nu trebuie conturati niciodata cu negru sau cu culori inchise, cu o singura exceptie: cu creionul negru sa se traseze linii exterioare ce depasesc forma ochilor, insa aici vorbim si de o dexteritate de profesionist in make-up, caci altfel puteti dezvolta un make-up nedorit de clown. Un truc recomandat pentru a mari ochii este folosirea creionului alb in interiorul pleoapei inferioara pentru a da volum privirii. Tot cu un creion alb, sau bej, puteti crea efectul dorit daca il aplicati in coltul interior al ochilor sau in mijlocul pleoapei superioare.

 

Atentie la gene si la sprancene!

Ochii mici, contrar a tot ce se spune, trebuie rimelati intens si mai ales pe genele inferioare, pentru a parea mai mari. Indicat ar fi sa nu folositi rimel negru, ci sa alegeti maro sau albastru. Pe de alta parte, puteti crea iluzia de ochi mari daca veti folosi aparatul de intors genele. Genele false sunt, de asemenea, o optiune de luat in calcul. O regula ceruta de ochii mici tine de forma si dimensiunea sprancenelor. Acestea trebuie sa fie usor ridicate si obligatoriu subtiri, astfel pleoapa va parea mult mai mare si arcada va iesi in evidenta. Recomandarea nostra in acest sens este sa optati pentru un pensat profesional, facut la salon de un specialist.

 

Text: Madalina Manole