Sanatate si buna dispozitie la Scoala de vara Catena

Proiectul Scoala de vara Catena este dedicat farmacistilor si asistentilor farmacisti care, in decurs de o saptamana, invata sa traiasca sanatos si frumos. Astfel, impreuna cu antrenorii Boot Camp Romania, Vlad Matasa si Laura Cozma, 30 de reprezentanti ai farmaciilor Catena din tara au ocazia sa se dedice unui antrenament sportiv si unui regim alimentar sanatos.Boot Camp la Scoala de vara Catena

Boot Camp-ul este un concept relativ nou in Romania si se refera la acel tip de antrenament care se adreseaza oricui, indiferent de varsta sau conditie fizica. Exercitiile se desfasoara in aer liber si presupun o imbinare a stilului militaresc cu fitnessul, rezultatul fiind obtinerea unei conditii fizice si psihice excelente. Asta se intampla si la Scoala de vara Catena, acolo unde farmacistii Catena din tara se lasa antrenati de profesionistii Boot Campului, intra in competitie si leaga prietenii de durata.

Catena, farmacia inimii, sustine sportul

Proiectul este sustinut de Fildas Trading si farmaciile Catena, iar impreuna cu partenerii Asociatiei Sportive Boot Camp Romania, sprijina in mod activ sanatatea fizica si psihica. Timp de o saptamana, concurentii, impartiti pe echipe, urmeaza anumite exercitii fizice menite sa le intareasca organismul si se supun unei diete sanatoase. La finalul sejurului, sub atenta observatie a instructorului Vlad Matasa, acestia sustin diverse probe si se desemneaza o echipa castigatoare. Fiecare echipa isi alege cate un nume simbolic si un imn reprezentativ. De fiecare data toti competitorii se simt castigatori si sunt castigatorii unui stil de viata sanatos, multi dintre acestia continuand sa respecte si mai departe ceea ce au invatat la Scoala de vara Catena.

Aqua Gym la Scoala de Vara Catena

Pe langa abdomene, genuflexiuni, coreene si scandurica, concurentii au participat si la Aqua Gym, exercitiile fiind efectuate in Marea Neagra.

Laura Cozma, antrenor Boot Camp Romania: “Aqua Gym contine exercitii de gimnastica executate in apa. Apa ajuta, preia foarte mult din greutatea corporala, da voie articulatiilor sa se deschida si permite o buna dezvoltare a mobilitatii articulare.”

Vlad Matasa, antrenor Boot Camp Romania: “Farmacistii stau foarte mult in picioare si spatele acumuleaza multa tensiune si apar durerile. In aceasta situatie chiar este indicat sa faca acest gen de exercitii, scandurica mai ales, pentru a-si tonifia musculatura spatelui.”

Tonica Tv: Cum le-a ajutat aceasta saptamana pe participante?

Vlad Matasa: “Am observat ca nu au trisat la mancare, au eliminat total painea, au invatat ce inseamna sa bea ceai sau cafea fara zahar, au pretuit proteinele de calitate si au invatat ce inseamna fibrele in alimentatia noastra si importanta lor in tranzitul nostru intestinal. Eu consider asta un mare plus si felicit conducerea Catena pentru aceasta initiativa.”

Text: Madalina Manole