Sanatate si frumusete in produsele dermato-cosmetice Pierre Fabre

6.Sanatate si frumusete in produsele dermato-cosmetice Pierre FabreLaboratoarele Pierre Fabre au inventat conceptul de dermato-cosmetica in urma cu 50 de ani, iar produsele sunt dezvoltate si fabricate la aceleasi standarde precum medicamentele, avandu-si originea in rigoarea farmaceutica, aflata in serviciul sanatatii si frumusetii. Produsele dermato-cosmetice sunt dezvoltate pentru curatarea si ingrijirea pielii, scalpului si a parului: sanatoase, cu “anomalii”, dar care nu necesita tratament medical, cu afectiuni medicale, in situatiile in care tratamentele pot avea efecte adverse sau pot produce tulburari superficiale.

Dermato-cosmeticele pot optimiza, completa sau inlocui un tratament medicamentos.

Pentru persoanele hipersensibile, alergice, cu anumite afectiuni, care cauta creme cu formule complet sigure si fara conservanti, Laboratoarele Pierre Fabre au inventat conceptul de dermato-cosmetica sterila. Produsele dermato-cosmetice sunt deosebit de sigure la toate nivelurile, mai ales deoarece in laboratoarele Pierre Fabre din Franta sunt prezente toate disciplinele stiintifice, se obtin brevete si se efectueaza teste de siguranta in fiecare stadiu de dezvoltare.

“Am inventat conceptul de «dermato-cosmetica» in urma cu 50 de ani si am realizat imediat ca produsele noastre, dezvoltate si fabricate la aceleasi standarde ca medicamentele, trebuiau sa fie recomandate de catre medici dermatologi si furnizate de persoane calificate si competente: exclusiv de catre farmacisti. Acest principiu intangibil este inca valabil in prezent pentru ca este garantia sigurantei consumatorului”, spunea farmacistul Pierre Fabre, al carui laborator a inventatat conceptul „dermato-cosmetic”, in Franta, in 1965.

Text: Ruxandra Raica