Sansa la viata, sansa la noi amintiri

In cedrul celei de-a doua editie a Campaniei „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” sustinuta de Procter&Gamble (P&G) in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, pentru infiintarea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara pediatrica in Bucuresti, s-a incheiat.
Campania a urmarit cresterea numarului de copii cu cardiopatii congenitale operati in Romania prin sprijinirea infiintarii celei de-a doua sectii de chirurgie cardio-vasculara pediatrica din tara, in cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii „M.S. Curie” din Bucuresti.
Campania „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” s-a desfasurat in perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2009 si a avut doua componente: o componenta educationala, care a presupus informarea publicului asupra importantei depistarii si tratamentului precoce al malformatiilor cardio-vasculare la sugari si copii mici, si o componenta investitionala – sprijinirea infiintarii noii sectii de la Spitalul Marie Curie prin donarea unei sume de bani stransa din vanzarea produselor P&G implicate in campanie.
Activitatile campaniei au inclus: lansarea site-ului de informare pentru public www.sansalaviata.ro; doua reportaje saptamanale la Pro TV; spoturi TV despre malformatiile cardiace; informari de presa (eveniment dedicat copiilor recuperati in urma operatiilor, comunicate de presa); evenimente sustinute de celebritati in magazine; activitati de informare in magazine.
Valoarea donatiilor Procter&Gamble pana la 25 noiembrie este de 1.200.000 RON. Fondurile provin din incasarile obtinute prin vanzarea produselor participante la campanie. Un audit Deloitte&Touch, desfasurat in luna decembrie, urmeaza sa stabileasca valoarea finala a donatiei Procter&Gamble. La aceasta se adauga donatia Ministerului Sanatatii, in valoare de 2.700.000 RON.
Spitalul de Copii „Marie Curie” din Bucuresti a primit deja primele aparate pentru amenajarea sectiei de Chirurgie Cardio-Vasculara pentru copii, din fondurile oferite de compania Procter&Gamble si Ministerul Sanatatii in cadrul campaniei „Sansa la viata, sansa la noi amintiri”.