Sarbatorile duc la aparitia migrenelor

Sarbatorile duc la aparitia migrenelorIn urma unui studiu realizat la Cleveland Clinic, Ohio, Statele Unite, sarbatorile de iarna duc la aparitia durerilor de cap severe. In perioada sarbatorilor, avem tendinta sa ne stresam mai mult decat e cazul, sa avem mai putina grija de noi insine.

Din aceste motive, organismul nu se mai poate apara in fata afectiunilor specifice acestei perioade. Factorii-cheie care duc la aparitia migrenelor in acest sezon, cum ar fi alcoolul, excesul de ciocolata, tutunul si supraalimentarea, inrautatesc situatia.

     „In aceasta perioada, avem tendinta sa facem lucruri pe care nu le-am mai facut in anul respectiv: sa bem, sa fumam, sa ne supraalimentam, gandind ca «o data nu are nimic»”, este de parere medicul Jennifer Kriegler, de la Cleveland Clinic.

   Lipsa somnului este un alt factor declansator al migrenei. Si apoi exista stresul cumparaturilor, stresul cheltuielilor, dar si stresul cu care majoritatea gospodinelor se confrunta atunci cand sunt gazde si trebuie sa-si intampine oaspetii cu cele mai bune bucate.

 

Text: Andreea Popescu

decembrie 13th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate