SARS-CoV-2 rezistă 9 ore pe piele

SARS-CoV-2 rezistă 9 ore pe piele

Potrivit Oxford Academic, coronavirusul SARS-CoV-2 poate rezista pe pielea umană o perioadă îndelungată de timp, față de alte virusuri gripale.

Mai devreme în pandemie, cercetătorii din SUA au analizat cât de mult ar putea dura SARS-CoV-2 pe diferite suprafețe. Și au constatat că virusul a rămas viabil pe suprafețe de cupru până la 4 ore, pe carton până la 24 de ore și pe plastic și oțel inoxidabil până la până la 72 de ore, conform Live Science. Cu toate acestea, din motive etice, studiul despre cât poate supraviețui virusul pe pielea umană a fost mai complicat. Din simplul motiv că nu se puteau pune probe ale unui virus potențial letal pe mâinile oamenilor. Și de aceea s-a ales soluția studiului pe pielea unor cadavre.

Conform studiului recent efectuat în Japonia, SARS-CoV-2 este viabil pentru o perioadă de până la 9 ore, pe pielea umană. Cu toate acestea, virusul a fost înlăturat complet, în aproape 15 secunde, în urma utilizării dezinfectantului. De asemenea, specialiștii au descoperit că virusul are o rată mai crescută de transmitere prin contact direct, față de alte virusuri.

Astfel, cercetătorii evidențiază importanța respectării măsurilor sanitare. Dezinfectarea frecventă a mâinilor este cea mai sigură metodă prin care poți reduce riscul de infectare directă.

Vezi aici Ce e diferit la COVID-19 la copii, față de adulți

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock

noiembrie 18th, 2020 by Dudau Cristina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate