Scapa de „colacei” facand aerobic

Scapa de „colacei” facand aerobicIntr-un nou studiu s-a descoperit ca exercitiile aerobice sunt cele mai de temut “cosmaruri” ale grasimii de pe abdomen. “Burta” sau grasimea abdominala este cunoscuta in comunitatile stiintifice sub numele de grasime viscerala si este situata adanc in cavitatea abdominala, umpland spatiile goale dintre organele interne. De curand, aceasta grasime abdominala a fost asociata cu un risc crescut de boli de inima, diabet si anumite tipuri de cancer.

“Cand vine vorba de grasimea abdominala, atunci riscurile de aparitie a unor boli grave sunt crescute deoarece aceasta grasime se depune in organism”, a spus fiziologul Cris Slentz, autorul principal al studiului publicat in Jurnalul American de Fiziologie. „Studiul nostru a incercat sa identifice cea mai eficienta forma de exercitiu pentru a scapa de grasimea care ne este atat de daunatoare”, a mai adaugat acesta.
Cercetatorii de la Universitatea Medical Center au concluzionat ca „exercitiile aerobice sunt cele mai eficiente pentru reducerea grasimii depuse pe abdomen, fiind benefice pentru intreaga stare de sanatate”.
Explicatia este ca, odata cu inceperea practicarii acestui sport, va creste nivelul activitatii cardiace si respiratorii, se va intensifica contractia musculara si se va accelera actiunea metabolismului, care trebuie sa asigure energia necesara desfasurarii efortului.

Text: Andreea Popescu

septembrie 2nd, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate