(P) Schimbă-ți stilul de viață și ai grijă de inima ta!

Pentru a avea grijă de ceilalți trebuie mai întâi să ai grijă de tine și de inima ta. Acest lucru îl poți face prin mici schimbări în obiceiurile alimentare și de stil de viață, care îmbunătățesc calitatea vieții și prin care poți reduce riscul bolilor de inimă. Începe schimbarea chiar azi și sărbătorește lucrul acesta alături de Herbalife Nutrition cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Împreună dr. Corina Zugravu, Conf. Univ, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife, am pregătit o serie de sfaturi:

  • Alimentația trebuie să fie sănătoasă indiferent de sezon, iar toamna este darnică oferind o diversitate de legume și fructe, care asigură o dietă echilibrată. Legumele și fructele oferite de natură sunt lipsite de colesterol și grăsimi saturate, sunt bogate în fitonutrienți activi și conțin multe vitamine și minerale pentru buna funcționare a inimii, iar alimentele bogate în vitamina C îți sunt de ajutor în a ține răcelile departe și în a face mai ușoară adaptarea organismului la temperaturi scăzute.
  • Fă o schimbare atunci când prepari alimentele. Poșarea, prepararea la grătar, la aburi, coacerea la cuptor și fierberea alimentelor te ajută să nu consumi grăsimi nesănătoase.
  • Crește-ți aportul de fibre folosind surse precum ovăzul, orezul brun, fructele și legumele. Unele cereale conțin fibre speciale, numite beta glucani, care scad absorbția colesterolului ce provine atât din alimente, cât și din bilă. Ca atare, chiar dacă nu se absorb, beta glucanii reușesc performanța de invidiat de a scădea și colesterolul endogen, cel produs chiar de organismul nostru. Iar dintre cereale, ovăzul are cantitatea cea mai mare de beta glucani. Cu doar 25kcal pe porție, 3g de fibre și 3g de beta-glucani pe porție, Beta heart®, produs Herbalife Nutrition ce conține ingredientul cheie OatWell™ beta-glucan din ovăz (fibre solubile care apar natural în cereale) contribuie la scăderea sau menținerea nivelul de colesterol* în parametri optimi. Nu conține zaharuri sau îndulcitori artificiali și este foarte ușor de integrat în dieta zilnică. Se prepară cu apă, suc de fructe sau se poate adăuga în shake-ul preferat.
  • Nu uita de acizii grași Omega 3, prezența lor în dietă fiind asociată cu o inimă sănătoasă și funcțională până la vârste înaintate. Acizii grași Omega 3 sunt grăsimi sănătoase, cu beneficii dovedite asupra inimii tale, care se regăsesc în peștele gras, precum somonul, dar şi în anumite nuci şi semințe. O alegere potrivită este și Herbalifeline® Max, un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care conține doi acizi grași esențiali: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), cu beneficii pentru inimă**, vedere*** și creier***. De asemenea, EPA și DHA contribuie la funcţia normală a inimii, cât și la menținerea concentrației normale de trigliceride în sânge**** și a tensiunii arteriale normale. Toate ingredientele din Herbalifeline® Max sunt încapsulate într-o capsulă de gel vegetarian.
  • Fă mișcare în fiecare zi, indiferent cât și când. Gimnastica de înviorare, mersul pe jos câte 20 de minute zilnic în cursul săptămânii, înotul, mersul pe bicicletă timp de 1 oră în week-end, urcatul sau coborâtul scărilor în loc de a lua liftul sau orice tip de mișcare sau sport îţi place, vor face diferența. Important este să îți găsești cea mai bună și cea mai agreabilă formă de mișcare și să o practici zilnic. Efectele pozitive ale mișcării sunt de neînlocuit. După cum vezi, poţi face multe pentru sănătatea inimii tale. Nu trebuie să începi să faci totul simultan. Stabileşte-ţi obiective mici și realizabile și, pas cu pas, vei ajunge la o versiune mai sănătoasă a ta. Inima ta îţi va mulțumi pentru asta.

Beta heart® și Herbalifeline Max nu sunt destinate diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenirii niciunei boli.

Produsele sunt disponibile exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei. Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition aici: https://contact.herbalife.ro/.

*S-a demonstrat că beta-glucanul din ovăz acționează asupra scăderii colesterolului din sânge. Colesterolul cu valoare ridicată este un factor de risc în dezvoltarea bolilorcoronariene. Beta-glucanii contribuie la menținerea colesterolului în limite normale. Efectele benefice sunt obţinute prin consumul unei doze zilnice de 3 g de beta-glucan din ovăz. Boala coronariană are multipli factori de risc, iar modificarea unuia dintre acești factori de risc poate avea sau nu un efect benefic.

**Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de EPA și DHA

***Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de DHA

****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 2g de EPA și DHA

*****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 3g de EPA și DHA