Scoala altfel…

Scoala altfel…Ca si cum problemele scolii romanesti n-ar fi si-asa suficient de mari, schimbarile suficient de multe si de haotice, masurile suficient de naucitoare atat pentru copii si profesori cat si pentru parinti, ca si cum toate astea si multe pe deasupra n-ar fi suficiente, s-a inventat… scoala altfel.

Intrebarea imediat urmatoare care imi vine in cap este: altfel decat ce?

Se presupune ca, in aceasta saptamana, copiii vor invata lucruri utile intr-o maniera mai lejera, mai aplicata, fara caiete si manuale, fara catalog si fara iesit la tabla, fara ghiozdane si teme pentru acasa, fara note si portofolii.

Nu-mi dau cu parerea nici daca este o metoda buna, nici daca da ceva rezultate, nici daca asta le mai lipsea elevilor sau, dimpotriva, este o gura de oxigen bine-venita si o incercare pentru noi modele de invatare. Nu comentez nimic din toate astea.

Sprijin scoala “altfel” asa cum pot, asigurandu-i copilului tot ceea ce are nevoie, chiar daca paleta celor necesare se intinde intre saci de gunoi, palarii, oua fierte si legume pentru salate si trag nadejdea ca aceasta saptamana de scoala, asa “altfel” cum e ea, sa lase semne bune in evolutia copilului meu. In educatia lui facuta de scoala traditionala sau “altfel” am incetat sa mai sper de mult. De pe vremea cand dascalilor li s-a cam luat orice drept in scolile din Romania si au ramas doar cu indatoriri.

Asa ca vrand, nevrand ma inham la o educatie pentru o Romanie “altfel”.

Asta nu stiu cand o sa fie! Si nici daca suntem pregatiti!

 

Text: Alina Niculescu