Scurgerile urinare, tratate cu ajutorul dansului

Scurgerile urinare, tratate cu ajutorul dansuluiIn Canada, medicii au dezvoltat un program de dans prezentat ca un joc video pentru a ajuta femeile sa-si fortifice planseul pelvin si, astfel, sa lupte impotriva scurgerilor urinare. Femeile sunt mai predispuse la incontinenta urinara decat barbatii, iar scurgerile implica, de obicei, cantitati mari de urina, deoarece vezica se goleste.

Un joc video a fost utilizat pentru tratarea scurgerilor urinare: pentru asta, cercetatorii de la Universitatea din Montreal au testat un grup de 24 de femei cu varsta de peste 65 de ani, care sufereau de episoade periodice de incontinenta urinara. Timp de douasprezece saptamani, femeile au fost rugate sa urmeze un program de reabilitare promovat de un nou tip de dans.
Dr. Chantal Dumoulin de la Universitatea din Montreal, autorul principal al studiului, a declarat: “Cu cat exersezi mai mult, cu atat mai multi muschi pelvieni sunt consolidati iar provocarea noastra a fost de a motiva femeile sa participe in fiecare saptamana la cursuri”, insista doctorul, specialist in gerontologie.
Conform unui sondaj recent, 75% dintre femei admit ca s-au confruntat cu scurgeri urinare. Acestea pot fi cauzate de o slabire a planseului pelvin (inclusiv in timpul sarcinii sau menopauzei), de unele tulburari neurologice (cum ar fi scleroza multipla sau boala Parkinson) sau de utilizarea anumitor medicamente, cum ar fi antidepresivele.

 

Text: Andreea Popescu