Semne care atesta ca esti o persoana introvertita

Persoanele introvertite sunt orientate mai mult catre sine si mai putin catre ceilalti, sunt mai tacute, uneori mai timide, se adapteaza mai greu unui mediu nou si, desi pot fi empatice, evita sa cunoasca oameni noi si sa socializeze mai mult decat este necesar. De multe ori sunt vazute in societate ca persoane nesuferite si sunt evitate, insa introvertitii sunt oameni care, daca se deschid, au multe de spus, sunt inteligenti si chiar impresioneaza prin gandirea si rationamentul lor. Vrei sa stii de care parte a baricadei esti? Aceste semne atesta daca esti sau nu o persoana introvertita:Trasaturi de personalitate care cresc speranta de viata

Iti petreci timpul liber cu tine

Persoanele introvertite evita sa iasa in lume decat daca este neaparat necesar. Sunt genul care-si petrec weekendurile citind o carte, urmarind un film sau jucandu-se pe calculator. Daca sunt pasionati de un sport, atunci acela, cu siguranta, nu implica coechipieri. De multe ori, introvertitii fie nu pleaca in concediu, fie se duc in calatorii scurte sau in locuri retrase.

Asculti muzica in casti

Da, si acesta este un semn de introvertire. Daca asculti muzica in casti atunci cand mergi pe strada sau te afli in metrou, inseamna ca vrei sa te izolezi de ceilalti, vrei sa-i eviti. Caracteristica se accentueaza cu atat mai mult cu cat intalnesti un cunoscut si te prefaci ca nu-l vezi cufundandu-te in cartea sau telefonul pe care le ai la indemana.

Spune-mi ce muzica asculti ca sa iti spun cine esti!

Iei deciziile singura

Daca esti genul de persoana care ia deciziile consultandu-se doar cu sine insasi, cu atat mai mult cu cat ai o relatie, inseamna ca ai o latura introvertita destul de puternica. Nu esti genul care participa activ la sedinte sau care intretine discutiile de grup, iar cele mai bune idei iti vin intotdeauna in liniste si in confortul caminului.

In aglomeratie, te retragi

Introvertitii au un cerc restrans de prieteni si se simt bine in preajma acestora, insa, in momentul in care un strain le invadeaza intimitatea amicala, se retrag imediat. De asemenea, aceste persoane nu se ofera sa indeplineasca o sarcina sau sa dea un raspuns decat daca sunt direct nominalizate si, in acest caz, reusesc sa o faca foarte bine. Introvertirea nu are legatura cu inteligenta sau calitatile si capacitaile profesionale, insa, poate trage inapoi un lider.

Iata 9 sfaturi pentru a deveni o persoana optimista

Nu initiezi discutii

Chiar daca te macina ceva, daca esti o fire introvertita, nu dezvolti subiectul si nu incepi o discutie cu ceilalti. In plus, eviti oamenii nervosi si suparati, eviti polemicile si, indiferent cat de argumentata ar fi opinia ta, nu ti-o exprimi in mod public si nu te contrazici cu ceilalti. Pe de alta parte, iti vei alege un job care presupune cat mai putina comunicare si socializare. Daca tu te-ai convins ce personalitate ai, numara mailurile primite si mailurile trimise in decurs de o luna. De ce? Daca vei avea mai multe mailuri sau mesaje primite decat trimise, este semn ca esti o persoana introvertita.

Text: Madalina Manole