9 sfaturi pentru a deveni o persoana optimista

decupat_sfaturi pentru a fi optimist1Invata sa fii optimista! Acesta este secretul oamenilor fericiti si linistiti. Desi multi vad optimismul ca pe ceva rau si glumesc pe seama celor care vad viata intr-o maniera pozitiva, aceasta este o stare benefica atat spiritului, cat si psihicului. A fi optimist este oarecum sinonim cu a spune „nimic nu este imposibil” si oamenii care gandesc asa ajung de cele mai multe ori sa-si vada visele indeplinite, oricat de marete si intangibile ar parea ele. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa vezi viata cu alti ochi si care, puse in aplicare, cu timpul te vor transforma intr-o persoana optimista.



Gandirea pozitiva este esentiala!

Inainte de toate, schimba-ti mentalitatea. Trebuie sa inveti sa ai incredere in tine si in fortele tale. Nu gandi niciodata ca ceva este prea greu pentru tine sau ca iti lipsesc posibilitatile si calitatile pentru a-l face. Ca sa reusesti, trebuie doar sa-ti doresti. Pe de alta parte, inconjoara-te de oameni care gandesc pozitiv. Ia in calcul ca nu toti prietenii si rudele tale iti impartasesc convingerile, asa ca nu le asculta prea mult sfaturile si nu-i lasa sa se impuna ei in deciziile tale. Nu uita ca prietenii tai sunt reflexia ta!

Fii sincera cu tine!

Poti alege sa-i minti pe altii, dar niciodata nu te minti pe tine. Priveste-te in oglinda si incearca sa fii sincera cu tine insati, fara insa a te judeca prea aspru. Acesta este un pas care implica o doza de optimism.

Accepta oamenii asa cum sunt!

Aceasta este una dintre cele mai grele lectii. Daca cei din jurul tau nu sunt ca tine, asta nu inseamna ca sunt rai sau ca trebuie schimbati. Invata sa-i intelegi si sa-i accepti asa cum sunt. Arata-le bunatate si cauta in ei bunatatea. Dezobisnuieste-te sa ai asteptari de la ceilalti si vei vedea ca dezamagirile vor disparea.

decupat_sfaturi pentru a fi optimist2Cauta motivatia!

De ce vrei sa fii o persoana optimista? Cum crezi ca se va schimba viata ta? Cum vei deveni tu? Afla ce te motiveaza, in general, dar si in acest caz, caci fara o motivatie puternica, nu vei reusi sa-ti atingi telul niciodata.

Accepta infrangerile si esecurile!

Cu siguranta, nu exista persoana in lumea asta care sa nu fi experimentat un esec, o infrangere sau o deziluzie. Fii mandra de aceste trairi, caci si ele au ajutat la constructia omului care esti astazi. Priveste-le ca pe lectii si invata din ele. Einstein spunea: „Nu fi om de succes, fii om de valoare!”. Daca iti doresti succesul, invata sa-l obtii prin puterile si calitatile tale si nu te lupta marsav pentru a-l obtine. Decat o victorie rusinoasa, mai bine o infrangere taioasa!

Cauta partea pozitiva intotdeauna!

Gandirea pozitiva este perfect compatibila cu optimismul, asa ca primul pas este sa gandesti pozitiv cu privire la tot ce este in jurul tau. Invata sa vezi jumatatea plina a paharului – caci intotdeauna exista una –, cauta frumosul in tot ceea ce te inconjoara si invata sa vezi calitatile oamenilor, si nu defectele lor.

Foloseste-te de autosugestie!

Combinarea gandirii pozitive cu autosugestia este mai mult decat benefica starii fizice si psihice a organismului. Nu numai ca vei deveni pe zi ce trece o persoana mai optimista, dar iti vei imbunatati si starea de sanatate, cat si abilitatile.

Priveste spre viitor!

Lasa trecutul in spate, pentru ca, oricat de trist si dureros ar fi, nu mai este de actualitate. Curata-i amprentele si pregateste-te pentru viitor. Cum? Vizualizeaza cum iti doresti sa fie si crede ca intr-o zi se va materializa!

Nu vorbe, ci fapte!

Degeaba te vei declara o persoana optimista in fata altora, daca tu, in intimitatea ta, vei baga nasul in batista si-ti vei digera cele mai negre ganduri. Singuratatea poate fi un sfetnic bun, insa pentru a te pune pe picioare, nu pentru a te automutila psihic. Nu conteaza ce cred altii despre tine, deci nu-i convinge pe ei ca esti optimist, ci demonstreaza-ti tie, prin fapte, ca intr-adevar esti.

Text: Madalina Manole