Seminarul “Devino perfecta Trup si Suflet” a ajuns la editia cu numarul 7

seminar-devino-perfectaPrimul eveniment de anul acesta la care am participat a fost despre trup si suflet. Nimic mai potrivit, daca te gandesti ca la orice inceput de an iti propui sa fii fericita si linistita, sa lasi o parte din griji in anul ce a trecut si sa ai rezolutii noi pentru anul ce vine. Florentina Opris este cea care mi-a confirmat ca perceptia despre lucrurile facute cu drag si din placere sunt cele care iti fac viata mai frumoasa si mai lunga. Pe Florentina o cunoaste toata lumea din emisiunile dedicate sportului dar si ca autoare a cartilor „Trup si suflet sanatos si frumos”  si „Sport, dieta si o vedeta”.Alimentatia, cea mai buna prietena pentru sanatate

Cea de-a saptea editie a avut invitati de seama din mai multe domenii. Dr. Simona Tache, nutritionist, dr. Adriana Petrescu, psiholog, Dr. Daniela Raciu, doctor in stiinte farmaceutice, dr. profesor Dumitru Dulcan si domnul Ovidiu Bojor care, la varsta de 90 de ani, a dat lectii despre sanatate si iubire celor prezenti. Alimentatia, impreuna cu miscarea si un mod de viata sanatos sunt doar cateva dintre sectiunile punctate de catre specialistii invitati. De la Rita Muresan am aflat ca ea crede in oameni, crede ca oamenii pot darui iubire, de la dr. Simona am aflat care sunt greselile facute des in alimentantie, de faptul ca trebuie sa consumam cat mai multe fructe si legume, iar la capitolul carne sa evitam sa cumparam pui din magazine si sa mancam doar carne alba de la tara.

Gandirea pozitiva si fata mereu catre soare

Doamna psiholog ne-a invatat ca gandirea pozitiva este cea mai importanta si ca trebuie sa pornesti cu gandul la final in fiecare zi, pentru a avea rezultatele dorite. Am retinut ca ar trebui sa ne imbratisam persoanele dragi de patru ori pe zi, iar in cazul in care avem copii sa ii imbratisam de 20 de ori. Este bun si pentru sistemul imunitar, dar si pentru sufletul nostru. Cele mai frumoase sfaturi au venit insa de la domnul Bojor, care ne-a oferit o lectie de viata, in primul rand. El ne-a indemnat sa mergem mereu cu fata catre soare pentru a lasa umbra in spate, sa lasam grijile si stresul si sa ne bucuram de ceea ce ne ofera viata. Am mai aflat ca pentru a avea o viata sanatoasa trebuie sa incercam sa respectam regula cifrei opt: opt ore de somn, opt ore de lucru si opt ore de antren (intalnire cu prietenii, mers la cinema, dans, sport, voie buna). Si ca in fiecare moment, langa o rugaciune in care cerem ceva lui Dumnezeu trebuie sa existe si una de multumire. Un seminar la care am invatat ca omul se naste perfect, dar devine imperfect odata cu alegerile pe care le face in viata. Depinde de fiecare om daca este fericit sau multumit, si de aici va veni si sanatatea si implinirea sufleteasca.

Text: Andreea Maria Varlan